Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

IFK-keeperen frikjent for stolpejukset

Ble fersket på TV.

IKKE FØRSTE GANG: Kim Christensen tok en frekkis før avspark i Örebro, og hevder det er vanlig blant mange keepere å gjøre det samme. Foto: Canal Plus (gjengitt med tillatelse)
IKKE FØRSTE GANG: Kim Christensen tok en frekkis før avspark i Örebro, og hevder det er vanlig blant mange keepere å gjøre det samme. Foto: Canal Plus (gjengitt med tillatelse) Vis mer

||| • Video: Se Christensen dytte på målet

(Dagbladet.no): Kim Christensen ble litt verdenskjent da han bestemte seg for å bokstavelig talt flytte stolpene da IFK Göteborg møtte Örebro i Allsvenskan for en drøy uke siden.

TV-bildene fra kampen viste tydelig at den danske målvakten brukte både armer og bein for å minske plassen der ballen kunne komme seg over målstreken.

I dag kom dommen. Christensen er frikjent for det hele.

- Det føles kjempegodt, sier dansken til Expressen.

Skjønner ikke oppstyret
Kanskje ikke så rart, ettersom mange mente han ville bli utestengt i flere kamper da det svenske fotballforbundet bestemte seg for å se nærmere på episoden.

- Jeg skjønner ikke at dette har blitt en så stor greie. De fleste målvakter kjenner til sånne triks, og bruker dem, sa Christensen like etter å ha blitt fersket.

I dommen fra disiplinærnemda står det at danskens unnskyldninger om at «alle andre gjør det» ikke har hatt noen betydning, men man har likevel ikke funnet bevis for at Christensen har brutt fotballforbundets regler ved å opptre villedende.

Ettersom målvaktens oppførsel ikke hadde vært en grov forseelse om dommeren hadde fersket ham umiddelbart, kan han heller ikke straffes, ifølge forbundets konkurransereglement.

Generalsekretær Sune Hellströmmer sa i forrige uke at forbundet er nødt til å gjøre noe med løse målstenger, spesielt hvis det viser seg at flere keepere dytter litt her og der.

- En mulighet er at vår granskningsgruppe titter på bildene. At andre målvakter sier at dette er vanlig gjør ikke saken bedre, sier Hellströmmer.

Aldri hørt om liknende
Dommersjef Rune Pedersen i Norges Fotballforbund fortalte Dagbladet at han aldri har hørt om liknende episoder på norske toppseriebaner.

- Nei, jeg kan i farta ikke si at jeg har hørt om noe sånt, det må jeg ærlig innrømme.

- Er det løse stolper på norske tippeligabaner?

- Jeg vil tro at det ikke er det, det er både inspeksjoner og kontrollmålinger ute på banen. Jeg skal ikke påstå at dette umulig kunne skjedd i Norge, men utifra mitt kjennskap vil jeg tro det. Vi må kanskje være på vakt i serieinnspurten, på lag som ligger dårlig an, sa Pedersen med et glis.

PÅ PLASS: Dommeren måtte bort og skyve stengene ut etter 21 minutters spill. Foto: Canal Plus
PÅ PLASS: Dommeren måtte bort og skyve stengene ut etter 21 minutters spill. Foto: Canal Plus Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media