IFK-sjef anklaget for skattefusk

Direktøren i IFK Göteborg, Mats Persson, ble onsdag arrestert på grunn av mistanke om skattefusk i den svenske fotballklubben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Persson ble sittende i avhør over natten i forbindelse med de skattemessige sidene ved Stefan Selakovics overgang fra Heerenveen i januar.

Det er ventet at en rekke andre representanter for den svenske toppklubben vil bli kalt inn til avhør i saken.

– Vi har ikke noe mer informasjon å komme med på det nåværende tidspunkt, sa klubbens styreformann Bengt Halse onsdag ettermiddag ifølge nyhetsbyrået AP.

– Vi håper at avhøret av Persson er over i løpet av dagen, og at vi da vet mer om hva saken konkret dreier seg om, tilføyde han.

Statsadvokat Lars Lihtner ville ikke si annet enn at klubben skal ha holdt tilbake et betydelig beløp som skulle vært betalt i skatt.

Blir klubben funnet skyldig i brudd på skatteloven, risikerer Arne Erlandsens IFK å bli tvangsdegradert til Superettan, altså svensk førstedivisjon, melder nyhetsbyrået TT.

(ANB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer