Brøt loven for å få se favorittlaget spille

Iført parykk og løsskjegg gikk de fem kvinnene på fotballkamp i Iran

Mange kvinner i Iran er fengslet for det samme.

UGLER I MOSEN? Disse fem kvinnene kledde seg ut og dro på fotballkamp i Iran. Det er ikke lov. Foto: Instagram/fari_perspolisi
UGLER I MOSEN? Disse fem kvinnene kledde seg ut og dro på fotballkamp i Iran. Det er ikke lov. Foto: Instagram/fari_perspolisi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Fotball er verdens største idrett og tiltrekker seg enorme mengder tilskuere hver uke over hele verden. Men det er ikke alle steder at alle som en er velkommen på stadion.

I Iran er det forbudt for kvinner å gå på fotballkamp og andre idrettsarrangementer. Loven ble først iverksatt under den islamske revolusjonen i 1979, og blant argumentene som ble brukt var at kvinner burde skjermes fra fotballens til tider voldsomme natur.

I helga snek fem kvinner seg inn kampen mellom Persepolis og Sepidrood.

Filmet seg selv

Iført parykker, falske skjegg og typiske herreantrekk tok de plass på tribunen, og fikk se favorittlaget vinne 3-0 og heve pokalen som bevis på at Persepolis er årets ligamester i Iran.

Omringet av menn, tok kvinnene opp mobiltelefonene for å dokumentere hendelsen. Under kampen ble det naturligvis både sang og feiring på tribunen:

Kritikk av FIFA

Det har ikke kommet fram om kvinnene ble oppdaget eller om det kan bli konsekvenser i ettertid for de fem.

Tidligere i år besøke FIFA-president, Gianni Infantino, Iran. 48-åringen var da blant annet til stede på en fotballkamp. Infantino fikk da kritikk for å ha vært på et arrangement som ekskluderer kvinner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer