Ighalo-salg kan gjøre Lyn gjeldfri

- Vil få mye av pengene.

Salg av spissjuvelen Odion Ighalo (19) kan gjøre Lyn gjeldsfri, melder Aftenposten.no.

Pengene derfra kommer godt med når klubben skal klare seg uten sin rike onkel Atle Brynestad. I sluttpakken mellom partene ligger det en avtale om fordeling av inntektene fra et Ighalo-salg.

Etter det Aftenposten erfarer har Lyn sikret seg en vesentlig andel av en eventuell salgsgevinst.

- Vi er veldig fornøyd med løsningen. Den er bra for begge parter, og gir oss muligheten til å bygge videre på dagens nivå, sier Lyn-direktør Erik Langerud, uten å ville gå inn på detaljer.

FC Lyn Oslo og Brynestad-eide CG Holding AS ble tirsdag enige om en avtale hvor samtlige aksjer i FC Lyn Oslo AS kjøpes tilbake av klubben for én symbolsk krone, den samme summen som Brynestad ga da han reddet Lyn fra konkurs i 1999. Samtidig ettergir CG Holding en gjeld på 16 millioner kroner.

Men klubben skylder fortsatt 10 millioner kroner til forskjellige kreditorer, en gjeld man håper å slette ved å gi slipp på angrepsstjernen Odion Ighalo, som er ønsket av flere klubber i Europa. I forrige uke avslo Lyn et bud fra Brann på 15 millioner kroner, men bergenserne har ikke gitt opp kampen om å sikre seg nigerianeren.

(NTB)

PS:
Unggutten Magne Simonsen har i dag skrevet under en ny kontrakt med Lyn - og dermed er klubben i gang med re-signeringene de varslet at ville komme etter at de kjøpte tilbake sine egne aksjer fra investor Atle Brynestad i går.

BLIR SOLGT: Det nigerianske talentet Odion Ighalo kan bringe viktige midler til Lyn. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
BLIR SOLGT: Det nigerianske talentet Odion Ighalo kan bringe viktige midler til Lyn. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer
Ighalo-salg kan gjøre Lyn gjeldfri