Ighalo til Italia i kveld

- Har aldri sagt ja til Brann, sier agenten.

(Dagbladet.no): Branns sportsdirektør Roald Bruun-Hansen hadde håpet å ta imot Odion Ighalo i Bergen i dag. Selv etter at 19-åringen i går kveld erklærte at han kom til å vrake Brann, insisterte Bruun-Hansen på at partene hadde en «vanntett» avtale.

Men Ighalos agent, Atta Aneke, bekrefter overfor Dagbladet.no at nigerianeren er tapt for Brann.

- Vi reiser til Italia i kveld. Det blir ingen tur til Bergen. Jeg informerte Roald Bruun-Hansen om avgjørelsen i natt, sier han.

- Hvordan reagerte han?

- Han er selvfølgelig skuffet, men jeg forklarte hva spilleren selv ønsket. Brann har kommet med et bra tilbud, og vi var veldig imponerte over planene de hadde, tilbudet de kom med og måten klubben har opptrådt på. Vi har ikke noe å klage på der. Men Ighalo ville heller til Udinese og Serie A. Å komme seg til en ny liga er stort for ham.

- Men Bruun-Hansen hevder dere hadde en vanntett avtale?

- Det får han stå for. Vi hadde et møte med Brann hvor Ighalo ble tilbudt en kontrakt som så bra ut, vi hadde ingenting å utsette på den. Spilleren sa selv på fredag at han ønsket å bruke helgen til å tenke over tilbudet og snakke med familien sin. Derfor ble det avtalt et nytt møte på mandag. I mellomtiden har spilleren funnet ut at han heller vil spille for Udinese. De har vært på banen en god stund, før Brann kom på banen. Ighalo har ikke skrevet under noe som helst, verken intensjonsavtale eller kontrakt.

- Har han gitt Brann et muntlig ja?

TAPT FOR BRANN: Odion Ighalos agent, Atta Aneke, bekrefter overfor Dagbladet.no at Brann kan glemme nigerianeren. I stedet for Bergen reiser de to til Italia i løpet av dagen. Foto: SCANPIX
TAPT FOR BRANN: Odion Ighalos agent, Atta Aneke, bekrefter overfor Dagbladet.no at Brann kan glemme nigerianeren. I stedet for Bergen reiser de to til Italia i løpet av dagen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Nei, det har han ikke, sier Aneke.

Brann opplyser på sin hjemmeside at Ighalo ikke kommer til å dukke opp i Bergen, og skriver i en kort erklæring at «klubben vil vurdere handling i saken i løpet av mandag».

- Brann har vært saklige

Ighalos avgjørelse er et nytt slag for Brann, som er inne i en dyp sportslig krise. 1-2 for Aalesund, 0-8 mot Molde og 0-1 mot Fredrikstad har skapt tvil og usikkerhet foran Champions League-kvaliken mot Ventspils - ikke minst siden Thorstein Helstad har spilt sin siste kamp for klubben.

Bruun-Hansen har uttalt at Ighalo ikke var ment som Helstads erstatter.

Med sine herlige dribleferdigheter ville uansett 19-åringen hatt alle forutsetninger for å bli en publikumshit i Bergen, noe han viste da han fintet vekk tre Glimt-forsvarere og chippet Lyn i ledelsen på Aspmyra i går.

Aneke forventer uansett at Brann og Lyn respekterer Ighalos ønske.

- Jeg ser jo at Bruun-Hansen har en oppfatning om at Ighalo skulle signere for Brann, men vi sa helt klart at Ighalo skulle bruke helga på å bestemme seg. Brann er nok ikke så happy, de er i en situasjon hvor de må sikre seg en spiss. Roald har uansett opptrådt på en bra måte. Han var også veldig saklig da jeg snakket med ham i natt, sier Aneke.

Ighalo til Italia i kveld

Ikke økonomiske motiver

Han frykter ikke at Lyn vil lage problemer, selv om Oslo-klubben foreløpig bare har akseptert et bud fra Brann.

- Jeg kommer til å kontakte Lyn i dag, og fortelle at spilleren ikke ønsker Branns tilbud. De må nesten respektere det spilleren ønsker. Jeg håper og tror det skal gå i orden.

Han sier at det utelukkende er sportslige kriterier som ligger til grunn for Ighalos avgjørelse. Udinese endte på en sterk 7. plass i Serie A i fjor.

- Det er ikke økonomiske motiver som gjør at han vil til Italia. Udinese er kjent for å være blant klubbene med lavest budsjett i Serie A. De er en klubb som utvikler unge spillere, og som gjerne selger dem videre til store klubber.

Dagbladet.no har ikke lyktes å komme i kontakt med Branns sportsdirektør Roald Bruun-Hansen eller Lyns sportsdirektør Torgeir Bjarmann.