Ighalo vraker trolig Brann

Vil heller til Italia.

ASPMYRA/OSLO (Dagbladet.no): • Bodø/Glimt - Lyn 2-1 (0-1)

TV2 meldte i dag at den italienske Serie A-klubben Udinese har kastet seg inn i kampen om Lyns nigerianske spissjuvel, Odion Ighalo. Budet på 19-åringen skal være høyere enn Branns 15 millioners-bud, som ble avslått tidligere i helgen.

Det får garantert varsellampene til å blinke kraftig rødt på styrerommet i Bergen, som nå risikerer å se førstevalget til å erstatte Thorstein Helstad glippe til en større liga.

Til TV2 sier Ighalo at  han er forvirret, men ganske sikker på at han er ferdig i Lyn og at han foretrekker å flytte utenlands.

- Jeg vet ikke hva som skjer. Jeg må prate med agenten min etter kampen. Jeg ville spille ferdig kampen uten å bli distrahert. Dette var nok min siste kamp for Lyn, sier Ighalo til TV 2 Sporten.

- Er det rett at Udinese har kontaktet agenten din?

- Ja. Jeg skal kanskje til en medisinsk test (i Bergen), men Udinese har kontaktet agenten min. Kanskje drar jeg til Italia. Kanskje til Bergen. Jeg vet ikke.

- Hva sier hjertet ditt?

FORETREKKER ITALIA: Odion Ighalo gjorde det etter kampen klart at han foretrekker å spille for Udinese framfor Brann. Foto: Robin Stangeland/Scanpix
FORETREKKER ITALIA: Odion Ighalo gjorde det etter kampen klart at han foretrekker å spille for Udinese framfor Brann. Foto: Robin Stangeland/Scanpix Vis mer

- Hjertet mitt sier at jeg vil spille i en liga utenfor den norske, fordi jeg har erfaring nå og vil se etter større utfordringer. Jeg må se hva som kommer ut av forhandlingene, men forhåpentligvis drar jeg.

- Hva sier du til folket i Bergen hvis du nå ikke kommer?

- Jeg elsker Brann. De vil at jeg skal spille der. Men jeg må si unnskyld hvis jeg ikke kommer. Jeg trenger en annen utfordring. Derfor vil jeg spille utenfor den norske ligaen. En dag spiller jeg kanskje for dem (Brann), men ikke nå, sier Ighalo til TV 2 Sporten.

Vanntett avtale

Brann vil imidlertid ikke gi seg så lett, og sportssjef Roald Bruun-Hansen insisterer på at Ighalo kommer til Bergen på mandag.

- Vi forholder oss til den vanntette avtalen med Lyn og den vanntette avtalen med Ighalo og hans agent (Atta Aneke, red. anm.). Vi skal møte Ighalo i morgen - og forventer at han blir Brann-spiller, sier Roald Bruun-Hanssen til TV 2 Sporten.

Det spørs imidlertid hvor langt dette utspillet fører fram da det forsatt gjenstår å komme til enighet mellom spiller og klubb om personlige betingelser.

Også interessert i Berget

Ighalo vraker trolig Brann

Udinese har samtidig lagt inn et bud på Lyns 18-årige stortalent Jo Inge Berget. Berget bekrefter overfor Dagbladet.no at en overgang til den italienske storklubben kan være nært forestående.

-Agenten min har informert meg om at det er kommet et bud fra Udinese. Det er selvsagt interessant å spille for en så stor klubb, sier Berget til Dagbladet.no i kveld.

INTERESSANT: Lyn-unggutten Jo Inge Berget reiser gladelig til Udinese om Lyn og den italienske toppklubben kommer til enighet.