Inter vant seriegull

Ignorerte melding - 30 000 feiret

Inter er italiensk seriemester i fotball for første gang på over et tiår og detroniserte dermed Juventus etter ni år på Serie A-tronen. Det skapte kaos i gatene.

GULLFEIRING: Inter-supporterne feirer gullet i Serie A. Video: Twitter / Rødt Kort. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 116 000 +407
innlagt106 -8
døde 757
påvist smittet 157 000 000+831.3K
døde 3 270 000 +13.8K
Se mer

Det ble klart da Atalanta bare greide 1-1 mot Sassuolo søndag. Bergamo-laget var eneste lag med teoretisk sjanse til å innhente Inter etter Milano-klubbens 2-0-seier over Crotone lørdag.

Etter bragden var det full fest. Over 30 000 Inter-fans samlet seg i Milanos gater - hovedsakelig midt på Centraal Piazza Duomo.

- Nå er det på tide å feire alle Inter-fans. Vi vil at dere skal uttrykke den gleden på mest mulig ansvarlig måte: Vi er også mestere i dette, skrev Inter på sin offisielle hjemmeside, og kom med en tydelig oppfordring at alle skulle forholde seg til corona-regler.

Slik skulle det ikke bli.

Lombardia-regionen i Milano er fortsatt under et høyt smittetrykk. Likevel valgt mange supportere å samle seg tett i tett og feire Inters bragd.

Flere Milano-innbyggere kritiserte myndighetene for å ha ikke gjort mer for å stoppe feiringen.

Det er klubbens første seriemesterskap siden 2010. Da vant de ligaen, Champions League og den italienske cupen under José Mourinhos ledelse.

Inter trenes av tidligere Chelsea-sjef Antonio Conte, som også var mannen som startet Juventus-dominansen på 2010-tallet, med tre strake seriemesterskap, før han ble erstattet av Massimiliano Allegri.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer