Ijeh nok en gang Viking-helt

Scoret to mot Tromsø.

VIKING STADION (Dagbladet.no):  Peter Ijeh ble nok en gang den store Viking-helten da laget slo Tromsø på Viking Stadion. Viking overkjørte Tromsø i andre omgang, og puster nå tetlagene i ryggen.

-Kjøl ned, vi er ikke et topplag ennå, sier Viking-trener Uwe Rösler.

Han mener andreomgangen var årsbeste av Viking, men understreker at laget ennå har en lang vei å gå før det er etablert i toppen.

-Jeg jobber ennå med å bli kjent med spillernes ferdigheter. Vi er på rett vei, og gjorde nødvendige bytter i pausen slik at vi overtok kampen, sier Rösler.

Tromsø ble slitne

For det var to helt ulike utgaver av Viking som møtte Tromsø. I første omgang var gjestene fullt på høyde.

-Vi skapte gode målsjanser og hadde kampen i vår hånd. Men utover i andre omgang ble vi slitne, samtidig som Viking brettet ut spillet sitt. Vikign spilte hurtigere, vi hadde ikke nok fart i forflytningene våre, derfor tapte vi, forklarer TIL-trener Steinar Nilsen.

Han skylder også på skader, sykdom og en tynn tropp.

BLE MATCHVINNER: Peter Ijeh scoret to for Viking. Foto: Scanpix
BLE MATCHVINNER: Peter Ijeh scoret to for Viking. Foto: Scanpix Vis mer

Takker Ødegaard

I pausen byttet Viking inn Alexander Ødegaard. Viking-trener Rösler skryter av Ødegaard, og mener han bidro til å snu kampen.

-Han kom til gode innlegg. Vi viste vinnervilje og fikk opp tempoet. Men vi beholder beina på jorda, sier Rösler.

Han nektet sine spillere å møte pressen etter kampen. De ble sendt direkte i restitusjonstrening i styrkerommet. For onsdag er det bortekamp mot Stabæk, før det blir vestlandsoppgjør mot Brann i Stavanger om ei uke.

Viking veksler nå å spille 4-3-3 og 4-4-2. I dag fikk Viking
Ijeh dagens mann
Ti minutter før slutt tok Ijeh grep om kampen. Først fikk han stå umarkert på fem-meteren, utilgivelig av TIL-forsvaret. Ijeh ga lett Viking-ledelsen.

Fem minutter senere var Ijeh nok en gang på farta. Alexander Ødegaard la presist inn fra venstrekanten. Peter Ijeh er ikke veldig høy, men nådde likevel høyest og headet vakkert i mål.

Viking presset hele andre omgang, og seieren var fullt fortjent. Men Tromsø ga hjemmelaget god motstand. Gjestene tok ledelsen, og var det førende laget i første omgang. "Gutan" vant duellene, kjempet best og Viking klarte ikke å dominere på hjemmebane.

Men kaptein Nicolai Stockholms utligning for Viking i sekundene før pause var tydeligvis god indremedisin for siddisene. Etter pause tok hjemmelaget kommandoen, men sleit lenge med å få uttelling. Både Peter Ijeh og Andre Danielsen fomlet bort gode sjanser.

Viking puster dermed tetlagene i ryggen, mens Tromsø ikke kommer ut av hengemyra.