Ikast blir enda «norskere»

Alette Stang blir håndballjente nummer åtte.

Den danske håndballklubben Ikast-Bording henter nok en norsk spiller. Alette Stang fra Tertnes er det nyeste tilskuddet i klubben som nå har åtte norske spillere.

Høyrekanten har skrevet under på en treårskontrakt, som gjelder fra 1. juli 2008. Ikast står overfor en rekke utfordringer neste sesong, blant annet i mesterligaen.

- Vi har forhåpentligvis mange viktige kamper fra september og gjerne helt til mai. Det vil bli mye for spillerne, og derfor er det nødvendig med en bred tropp, sier Ikasts sportssjef Frank Henriksen til klubbens hjemmesider.

Men han ser ikke på Alette Stang som en ren backupspiller.

- Hun har potensialet til på sikt å bli Ragnhild Aamodts erstatter, sier Henriksen. Alette Stang har spilt i den norske eliteserien i fem år, og har to landslagskamper.

- Jeg gleder meg veldig mye til å måle krefter med den danske ligaen som Ikast-spiller. Jeg tror klubben er et godt sted å utvikle seg i. Jeg har hørt at miljøet også er godt, så man kan vel si at jeg får hele pakken, sier Stang.

- Målet er å etablere meg i dansk topphåndball. Det er der jeg vil utmerke meg. Jeg satser på at tiden i Danmark vil bringe meg inn på landslaget igjen, sier hun.

Isabel Blanco, Kari-Anne Henriksen, Gro Hammerseng, Ragnhild Aamodt, Camilla Thorsen, Katja Nyberg og Hanne Halén er de andre norske spillerne i Ikast.

NORSK KLUBB I DANMARK: Gro Hammerseng og Katja Nyberg er ikke alene om å være norske i Ikast. Nå får de selskap av Alette Stang fra Tertnes, noe som bringer det totale antallet norske jenter opp i åtte. Foto: Scanpix
NORSK KLUBB I DANMARK: Gro Hammerseng og Katja Nyberg er ikke alene om å være norske i Ikast. Nå får de selskap av Alette Stang fra Tertnes, noe som bringer det totale antallet norske jenter opp i åtte. Foto: Scanpix Vis mer

(NTB)

Ikast blir enda «norskere»