Ikke akkurat Dream Team ...

Men Kobe Bryant & Co. vil ha OL-gull.

(Dagbladet.no) For 16 år siden herjet Michael Jordan & Co. med de andre OL-utøverne i Barcelona. Dream Team var så overlegne at Jordan - tidenes største basketstjerne - ikke trengte å spille for mer enn halv maskin.

NBA-stjernene lekte seg til gull.

Dette var første gangen verdens beste spillere fikk delta i de olympiske leker.

Ingen finale sist

For fire år siden måtte USA imidlertid nøye seg med en tredjeplass i Aten-OL, så det er en revansjesugen gjeng som i august reiser til Beijing.

I natt ble 12 spillere plukket ut fra bruttotroppen på 33 spillere - og selv om de kanskje ikke kan matche overlegne Dream Team, er det ikke akkurat noe ungdomslag amerikanerne sender til Kina.

Sesongens MVP (mest verdifulle spiller) Kobe Bryant er med, og det er også spillere som LeBron James og Dwayne Wade.

- Det var veldig vanskelig å plukke ut disse 12. Når du har så mange fantastiske spillere som vi har i dette landet, da blir du nødt til å utelate noen veldig gode spillere, sier landslagssjef Jerry Colangelo ifølge ESPN.

DEN STØRSTE: Kobe Bryant ble kåret til sesongens beste spiller i NBA. I finalespillet ble det imidlertid tap for Lakers mot Celtics. Nå skal Bryant til OL. Foto: AP
DEN STØRSTE: Kobe Bryant ble kåret til sesongens beste spiller i NBA. I finalespillet ble det imidlertid tap for Lakers mot Celtics. Nå skal Bryant til OL. Foto: AP Vis mer

Amerikanerne vant gull i Sydney-OL i 2000, men gapet mellom dem og de nest beste har blitt mindre de siste åra. Spesielt siden mange store NBA-stjerner har takket nei til landslagsspill.

Drømte ikke om OL

I Aten-OL gikk USA på sine første tap siden NBA-stjernene ble med, selv om de også da hadde med flere store sjerner.

- Dette er blitt en verdenssport. Vi mener vi er best til å spille basket, men hvis vi ikke viser respekt for resten av lagene, blir det ikke noe gull på oss, sier landslagstrener Mike Krzyzewski.

For som Dwayne Wade innrømmer, så er det ikke de olympiske leker unggutta drømmer om når de spiller basket på asfalten i statene.

- Det har egentlig aldri vært en drøm for meg å være med i OL, sier han.

Jason Kidd (35) er veteranen i laget. Han var med på OL-gullet i 2000, men var hjemme for fire år siden. Dallas Mavericks-spilleren har 44 seire og ingen tap med landslaget.

Ikke akkurat Dream Team ...
HAR ALDRI TAPT: Jason Kidd (nummer fem) har 44 seire og ingen tap med USA.