Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Ikke akkurat etter skjema»

Med ti poeng og 3. plass på tabellen er det ikke rart Sogndal-trener Jan Halvor Halvorsen sovner med et smil om munnen.

Hadde det ikke vært for søndagens smell mot Vålerenga, der blåtrøyene utliknet Sogndals 3- 0-ledelse i løpet av et kvarter, ville «saftkokeradne» hatt full pott og 12 poeng etter de fire første kampene.

- Alle var selvfølgelig skuffet rett etter kampen, men etter to-tre timer i bussen på vei hjem var det glemt, forsikrer Halvorsen overfor Dagbladet.

Men til tross for den overraskende gode starten, svever ikke Halvorsen på en rosa sky. Bakkekontakt er viktig.

Lærepenge

- Vi ligger ikke akkurat etter skjemaet, men kampen mot Vålerenga beviser at det er viktig å fokusere og være jordnære. Det var i alle fall en liten lærepenge for vår del. Fotball er også motgang, og vi kommer garantert til å oppleve en nedtur. Det er bare om å gjøre å la den bli så kort som mulig, sier Halvorsen, som mener årsaken til den fantastiske sesongåpningen ligger i hardt arbeid og stabile resultater gjennom hele vinteren.

Han legger ikke skjul på at det han opplever nå, er et høydepunkt i hans åtte år lange trenerkarriere.

- Det er en fantastisk stemning her oppe. Ikke bare i klubben, men i hele bygda. Jeg merker at folk er utrolig engasjerte. Kjempemoro, sier Halvorsen.

Selv om Sogndal nyter tabelltilværelsen like bak Rosenborg, er det ikke snakk om å justere opp klubbens målsetting for i år.

Ikke medalje

- Nei. Målet er fremdeles eliteseriespill i Sogndal også i 2004. Vi konsentrerer oss om oss selv, i stedet for å si at vi skal ta skalpen på andre lag. Jeg gidder ikke å fokusere på medalje nå. Det som skjer, det skjer, sier 40-åringen - med beina fremdeles like godt plantet på vestlandsk jord.

Mens skyhøye lønninger, økonomisk krise og omstillinger har vært dagligdags i andre norske toppklubber, har nøkterne Sogndal aldri foretatt rådyre spillerkjøp. Klubben har i stedet lagt mye arbeid i å utvikle egne talenter fra nærmiljøet. Og etter flere jojosesonger, det vil si eliteseriespill og 1. divisjonsspill nærmest annethvert år, har det talentspekkede laget nå klart å stablilisere seg i toppen. Årets sesong er den tredje på rad i toppserien.

- Den gode starten på sesongen gjør at vi slipper å ha poengpresset over oss. Vi kan våge å feile litt, og med det kommer også det gode spillet, sier Jan Halvor Halvorsen.

BOBLENDE LYKKE: Lykken er å være trener og spiller i Sogndal om dagen. I går slappet målscorerne mot Vålerenga, Håvard Flo (t.v.) og Tommy Øren, av i boblebadet i Vesterland Feriepark. Trener Jan Halvor Halvorsen klarte å motstå fristelsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media