Ikke akkurat flamenco

Iker Casillas (21) stoppet på egenhånd Riverdancen på stadion i Suwon med tre strafferedninger mot Irland, men det var ikke flamenco-takter over det spanske laget i går.

Irland hadde entusiasmen, viljen, spillet, sjansene og straffene til å gå videre i VM og bare en unggutt på 21 år sto mellom Irland og en kvartfinale. Vi ventet på Riverdance og irsk jubel. Men, mens den ene irlenderen etter den andre mistet kontroll på nervene ved krittmerket, beholdt Real Madrids målvakt roen og reddet tre straffespark i løpet av 120 dramatiske minutter i Suwon.

Flaks

Egentlig skulle Casillas sittet på benken i VM, men da førstevalget Santiago Canizares skadet foten på en knust parfymeflaske fikk 21-åringen ansvaret for å vokte Spanjolenes mål. I går sikret han seg heltestatus i Spania med en strafferedning på Ian Hartes straffe i andreomgang, samt to strafferedninger fra David Connolly og Kevin Kilbane i straffesparkkonkurransen. I tillegg presset han Matt Holland til å skyte over. Gaizca Mendieta fikk æren av å skyte Spania til kvartfinalen, men det var Casillas som reddet Spania.

Beskjeden Casillas

- Å redde straffer handler mest om flaks, men vi fortjente ikke å bli slått ut i dag, sa Casillas beskjedent etter seieren.

Til tross for seieren i går var det langt fra noen flamenco-takter over Spania. For etter at Real Madrids storscorer Fernando Morientes nikket de rødkledde i ledelsen allerede etter åtte minutter, handlet det meste om Irland. Spanjolene la seg bakpå, mens Irland hentet fram uante og utømmelige krefter. Sjøl da Ian Harte misset på straffespark etter 62 minutter, fortsatte det irske maskineriet å jobbe uanfektet.

I siste minutt

I kampens siste minutt fikk de uttelling, og som mot Tyskland var det Leeds-spissen Robbie Keane som scoret. Den svenske dommeren Anders Frisk pekte på straffemerket for andre gang i kampen, da Fernando Hierro var i ferd med å kle av Niall Quinn drakta, og Keane beholdt roen fra straffemerket.

Irene fortsatte å presse i ekstraomgangene, da Spania spilte med ti mann fordi Albelda fikk lyskestrekk etter at alle innbytterne var brukt, men klarte aldri å score det avgjørende målet. Spania på sin side var tannløse etter at Raul og Morientes var tatt av banen.

Med sin helhjertede innsats har irene nok en gang skapt fotballfeber i hjemlandet og til tross for det bitre tapet var landslagssjef Mick McCarthy godt fornøyd med VM.

- Jeg er veldig stolt. Vi fortjente ikke å tape. Men vi har hatt et fantastisk VM, sa han.

Selv om irene bare scoret på tre av i alt sju straffer i går, mente han at de ikke kunne gjort noe annerledes.

- Å trene på straffer er bare tull. Man bare går bare fram og tar dem, og så er det trist når man bommer, sa han.

UTEN DANSEFOT: Spanias Puyol og resten av de spanske spillerne viste ikke akkurat flamenco-takter. Her faller han over Irlands målscorer Robbie Keane.