TØFFE TAK: Ada Hegerberg fikk kjørt seg i kampen mot Thailand søndag. Foto: NTB Scanpix
TØFFE TAK: Ada Hegerberg fikk kjørt seg i kampen mot Thailand søndag. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ikke akkurat frøkenfotball

- Er du redd for å få noen smeller er det bare å glemme det, sier Ada Hegerberg (19).

OTTAWA (Dagbladet): Det thailandske forsvaret klarte ikke å stoppe Ada Hegerberg. Men de prøvde med alle midler, noe bildet øverst i denne saken viser.

Hånda til thai-forsvarer Sunisa Sraithaisong har akkurat sideforskjøvet Hegerbergs nese relativt betydelig og det er stort sett full frontkollisjon fra knærne og opp.

- He-he, det var et bra bilde. Jeg husker ikke akkurat den situasjonen. Men bildet forteller en del om hvordan det er utpå der. Det er ganske tøft. Som spiss merker jeg jo at forsvarerne gjør det meste for å stoppe meg, sier Hegerbeg til Dagbladet.

- Men det er jo jobben deres. Og så lenge det de gjør er innafor, så er det helt greit. Det er sånn spillet er, sier hun.

Psykisk kamp - Er det mange tjuvtriks?

- Nei, egentlig ikke. Det gås til og det takles hardt, men jeg opplever sjelden at motstanderne går over streken. Jeg kan aldri huske at jeg i noen kamp har blitt taklet så hardt at jeg har blitt skadd.

- Men det er mye fysisk kontakt?

- Ja, det er det. Men det gjelder å ta igjen. Være litt tøff sjøl. Vise at du er der. Du kan ikke vise at noen andre har overtaket på deg, kan ikke la deg psyke ut av en røff forsvarer.

- Er det litt psykisk kamp her også?

- Det er det jo. Men da gjelder det bare å være sterkest.

Gleder seg til bank Studerer du TV-bildene når spillerne grupperer seg før en corner skal slås, ser du fort at det ikke akkurat er frøkenfotball som spilles i VM. Kroppskontakten er der hele tiden, og den er ikke alltid silkemyk. Det nappes i trøyer, det dyttes, det dultes med albuer. 

- Det er sånn det er. Jeg tenker ikke så mye på det, sier Ada Hegerberg.

Torsdag skal hun opp mot Tysklands betong-forsvar, og gleder seg, selv om hun vet at det vil bli en del smeller.

- Jeg vet jeg møter digre miststoppere som tar i det de kan. Det gleder jeg meg til. Den dagen jeg ikke gjør det, tror jeg at jeg kan finne på noe annet, sier Ada Hegerbeg.

VANT KAMPEN: Ada Hegerbeg scoret da Norge - som ventet - slo Thailand i åpningskampen i VM. Torsdag står langt sterkere Tyskland for tur. Foto: Sean Kilpatrick/The Canadian Press via AP
VANT KAMPEN: Ada Hegerbeg scoret da Norge - som ventet - slo Thailand i åpningskampen i VM. Torsdag står langt sterkere Tyskland for tur. Foto: Sean Kilpatrick/The Canadian Press via AP Vis mer