Ikke akkurat Gud(jon)

KRISTIANSAND (Dagbladet): Starts nye trener, Gudjon Thordarson, lover han skal redde laget fra nedrykk. I går var det et stykke igjen.

- Jeg skal redde Start. Det er derfor jeg er her, sa Gudjon Thordarson til Dagbladet etter hjemmetapet. Før kampen fryktet mange et enda større tap - sørlendingene har fortsatt 2- 7-tapet mot Oslo-klubben friskt i minne.

Kynisk

Det skulle vise seg at hjemmelaget holdt langt bedre denne gangen. Det skyldes ikke minst at Start la seg langt bakpå og åpenbart satset på kontringer. Tidvis så det ut som spillesystemet 0-0-10 var det gjeldende.

Men det kyniske spillet var effektivt lenge. Kimmo Tauriainen ga Start ledelsen 1- 0 etter 18 minutter. Den ledelsen holdt de fram til VIFs Jonas Krogstad utliknet i det 69. spilleminuttet.

Da raknet det for Start. Foran øynene på slitne Start-spillere scoret både Bjørn Arild Levernes og Kristen Vikmäe i løpet av snaue fem minutter.

Gudjon Thordarson noterte seg at spillerne hans sleit med kondisjonen mot slutten, men var likevel fornøyd.

- Nå skal jeg først sove på dette, så får vi se. Men jeg er ikke ferdig ennå, sa islendingen og lovet at spillerne skal gjennom en meget oppkjøring før neste hjemmekamp mot Odd Grenland 4. august.

- Vi har en fair sjanse til å beholde plassen. Men det blir ikke lett.

Grei skuring

VIF-trener Kjetil Rekdal syns det var grei skuring.

- En god trening, sier Rekdal som fikk prøvd ut en del nye, yngre spillere.

Han var godt fornøyd, ikke minst med at de fikk til mye spill seg i mellom, med mange gode pasninger. At laget ikke scorer før etter 69. minutter overrasker ham ikke.

- Det er utrolig vanskelig å spille mot et lag som legger seg så ekstremt langt bakpå som Start, sier Rekdal, og legger til at han forstår Thordarson godt.

- Det må til om laget skal overleve i eliteserien.

KOM TIL KORT: Morten Knutsen og Start klarte ikke demme opp for Vålerenga og Erik Hagen. Oslo-klubben var klart best i gårsdagens treningkamp.