Ikke akkurat konge, Haugesund

Sogndal best i alt.

• Haugesund - Sogndal 0-3 (0-2)

(Dagbladet): Haugesund-trener Jostein Grindhaug sa før kampen at han hadde bedt spillerne om å legge fra seg nervene i garderoben før kampen.

Om de hørte på beskjeden er usikkert, men det var uansett ikke det eneste de la igjen i garderoben.

For Haugesund, som normalt er kruttsterke på hjemmebane, skapte null og niks hjemme mot Sogndal. Ikke en eneste målsjanse, og knapt nok en halvsjanse.

- Det svir som faen, sier Haugesund-spiller Tor Arne Andreassen etter kampen.

Tabbemål Det var et et Haugesund-lag som skulle reise kjerringa og vise at de kunne da de kom utpå banen i andreomgang. Men selv et keeperbytte hjalp lite.

Tolv minutter ut i den andre omgangen avgjorde midtstopper, og haugesunder, Bjørn Inge Utvik kampen totalt da han headet inn en corner helt umarkert fra fire meter.

En corner Sogndal fikk etter at keeperreserve Olav Dalen hadde rotet til et tilbakespill og forært bortelaget en gedigen målsjanse sekunder før.

Mahatma-mål
Det var Sogndal som sakte og sikkert malte ivei hele kampen. Det fikk de også godt betalt for før pause.

Mahatma Otoo sendte avgårde et skudd som så alt annet enn farlig ut etter et drøyt kvarter. Men ballen spratt noen meter foran Per Morten Kristiansen som fallende mot bakken måtte se ballen gå over hendene sine og i mål.

En gedigen skuffelse i solsteikende Haugesund.

Men målet så ikke ut til å gi annet enn blod på tann for bortelaget. Haugesund-spillerne sluttet å treffe hverandre med pasninger, spilte opp en feilvendt Christian Gytkjær som så mistet ballen, og endte med å forsvare seg mot stadig mer selvsikre Sogndal-spillere.

Mer måljubel
Som da Petter Strand kjørte karusell med to Haugesund-forsvarere nede ved cornerflagget, dro seg forbi dem, og la ballen på et skinnende fat til Logi Valgardsson på knappe ti meter.

Islendingen kunne bare løpe inn sitt første Tippeligamål etter en drøy halvtime i Haugesund.

Og flere målsjanser var det ikke i Haugesund i den første omgangen.

SÅ LANGT ETTER POENGENE: Per Morten Kristiansen og Haugesund skapte knapt en kvalifisert sjanse i solsteika hjemme i Haugesund. Sogndal, derimot, viste årsbeste i 3-0-seieren.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
SÅ LANGT ETTER POENGENE: Per Morten Kristiansen og Haugesund skapte knapt en kvalifisert sjanse i solsteika hjemme i Haugesund. Sogndal, derimot, viste årsbeste i 3-0-seieren. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

- Det skal noe til å være dårligere enn vi var i den første omgangen, sa Grindhaug i pausen.

Og i rettferdighetens navn var ikke den andre like ille som den første, men for dette Haugesund-laget, som tok bronsen i Tippeligaen i fjor, var dagens nitti minutter best egnet for skammekroken.

God og dårlig stemning
- Vi skaper null sjanser og er usannsynlig dårlige bakover, sier Andreassen etter kampen.

Med tapet falt Haugesund under streken i Tippeligaen, og det er lite som tyder på oppturer de nærmeste ukene.

Stemningen var naturlig nok en helt annen i Sogndal-leiren.

- Spillerne var helt fantastiske. Vi spilte akkurat sånn som vi vil spille, sier Sogndal-trener Jonas Olsson på Cmore.

- Er det noe spesielt du er fornøyd med i dag?

- Alt, slår Sogndal-treneren fast, uten en gang å lee på smilebåndet.