Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ikke akkurat Røkke-løkka...

Mens Molde stadion oversvømmes av fasiliteter og luksus, inneholder Skeids hjemmebane, Voldsløkka, ikke engang garderober. Kontrastene mellom årets tippeligabaner er voldsomme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Alle misunner jo Molde som har en slik stadion. Vi føler jo ikke at vi konkurrerer helt på det samme grunnlaget, sier daglig leder Terje Martinsen i Skeid.

- Men det nytter ikke å synes synd på seg selv av den grunn, fortsetter han, og avviser samtidig at Skeid vil slite med komplekser - til tross for sin alt annet enn prangende hjemmebane.

For Skeid kunne ha spilt under like bra forhold som moldenserne - hvis de hadde ønsket det.

- Vi spilte på Ullevaal sist gang vi var i toppdivisjonen, og kunne gjort det igjen. Men Ullevaal blir for upersonlig for Skeid. Vi trenger en nærhet til publikum, og det får vi ikke der, sier Martinsen.

Banen en fordel

Molde stadion, med en prislapp på 215 millioner kroner, har flust med fasiliteter som Skeid-spillerne bare kan drømme om å få på sin hjemmebane. Blant annet treningsrom, restaurant, kontorer - og garderober.

Voldsløkka har nemlig ikke garderober. Spillerne må gå over 100 meter fra garderobene for å komme ut på Voldsløkka. Men ifølge spillere og ledere er ikke forholdene noe som påvirker Skeid i negativ retning. Tvert imot.

Kummerlig

Midtstopper Jan Fjeller tror faktisk Voldsløkkas manglende luksus kan bli et «hemmelig våpen» for klubben.

- Forholdene hos oss er helt klart kummerlige, men det tror jeg faktisk er en fordel. Bortelagene er vant til luksus, og det kan fort påvirke deres prestasjoner når de møter «Skeid-forholdene». Hvis vi skal overleve så må vi prøve å utnytte alle de forhold vi kan, sier Fjeller.

LUKSUS: Daniel Berg Hestad og Molde spiller på landets flotteste fotbllstadion.
ENSOM: Stadionuret på Voldsløkka står ensomt - og uten visere - på den ene langsiden. Det blir ingen tribuner her denne sesongen.