Ikke akkurat smågutter

I dag spiller Barcelona og Arsenal for en plass i Champions League-semifinalene. Lagene kan skryte av å ha fotballens to største talenter i sine rekker. Dagbladet har plukket ut verdens ti beste fotball-tenåringer.

1 Lionel Messi,

Barcelona og Argentina

18 år og 286 dager. Allerede en svært viktig brikke for Barcelona, og spådd å bli en av VMs store profiler. Ekstrem ballkontroll og teknikk. Står over dagens kvartfinale grunnet muskelskade.

2 Cesc Fabregas,

Arsenal og Spania

18 år og 337 dager. Ble hentet fra Barcelona i 2003, etter å ha herjet i U17-VM. Har de siste månedene spilt så fantastisk på Arsenals midtbane at salget av Patrick Vieira ser ut som et av Wengers smarteste trekk.

3 Nuri Sahin,

Borussia Dortmund og Tyrkia

 LYNVING:  Tottenhams Aron Lennon er eksepsjonelt god til å være 18 år. Likevel er han bare nummer åtte på Dagbladets liste over verdens beste tenåringer. Foto: SCANPIX/AFP
LYNVING: Tottenhams Aron Lennon er eksepsjonelt god til å være 18 år. Likevel er han bare nummer åtte på Dagbladets liste over verdens beste tenåringer. Foto: SCANPIX/AFP Vis mer

17 år og 213 dager. Midtbanespilleren har sprengt en rekke barrierer: Han er yngstemann noensinne som har spilt - og scoret - i Bundesliga. Den samme rekorden har han for Tyrkia.

4 Sergio Agüero,

Independiente og Argentina

17 år og 308 dager. Var såvidt passert 15 da han debuterte i Argentinas øverste divisjon. Slo dermed den gamle rekorden til Diego Maradona. Svært ettertraktet blant europeiske gigantklubber, skal selv være Liverpool-fan.

5 Freddy Adu,

DC United og USA

16 år og 308 dager. Debuterte i Major League Soccer som 14-åring. Har også spilt for USAs A-landslag. Rask og fysisk sterk, kan brukes på midten og i angrep. Havner trolig i en europeisk storklubb til sommeren.

6 Giovanni dos Santos,

Barcelona og Mexico

16 år og 330 dager. Får de beste skussmål i Barcelonas enorme ungdomsapparat. Ventet å være den neste som slår igjennom etter at Lionel Messi nå har fått sitt gjennombrudd. Kan gjøre det meste med en ball.

7 Jonathan de Guzman,

Feyenoord og Canada

18 år og 206 dager. Engelske klubber ligger langflate etter Feyenoords midtbanespiller. Jobber nå med å få nederlandsk pass, etter anmodning fra landslagssjef Marco van Basten.

8 Aaron Lennon,

Tottenham og England

18 år og 355 dager. Dribleglad og gjennombruddshissig, teknisk og lynrask. Får stadig mer tillit av Martin Jol, og har alt som skal til for at England skal få sin sårt etterlengtede landslagsving.

9 Theo Walcott,

Arsenal og England

17 år og 21 dager. Tok vel vare på sjansen han fikk i Southampton i fjor høst - scoret fire mål på kort tid, og ble solgt videre til Arsenal i januar. Ekstremt rask.

10 John Obi Mikel,
Man.Utd. el. Chelsea og Nigeria

18 år og 349 dager. Har gjort sitt komplette midtbanespillertalent viden kjent, men for hver dag som går uten at Mikel spiller fotball, blir en potensiell stjernekarriere satt kraftig tilbake.

4 Sergio Agüero: Independiente og Argentina
5 Freddy Adu: DC United og USA
9 Theo Walcott: Arsenal og England
10 John Obi Mikel: Man.Utd. el. Chelsea og Nigeria
1 Lionel Messi: Barcelona og Argentina
2 Cesc Fabregas: Arsenal og Spania
3 Nuri Sahin: Borussia Dortmund og Tyrkia
6 Giovanni dos Santos: Barcelona og Mexico.
7 Jonathan de Guzman: Feyenoord og Canada