Brann

- Ikke akseptert i Bergen

Brann-trener Eirik Horneland valgte å se på hva bergenserne vil ha: - Vi kommer til å få noen grisesmeller.

DUO: Erik Huseklepp og Eirik Horneland på trenerkontoret på Brann Stadion. Foto: Henrik Myhrvold Simensen / Dagbladet
DUO: Erik Huseklepp og Eirik Horneland på trenerkontoret på Brann Stadion. Foto: Henrik Myhrvold Simensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): 38-åringen var en publikumshelt på Brann Stadion i en årrekke.

I fjor tok han steget fra å være fotballekspert på TV, til å bli assistenttrener i Brann. På et tidspunkt klubben hadde rykket ned.

- Jeg trives veldig godt, og er utrolig takknemlig for at jeg fikk komme inn i teamet her, sier Huseklepp som jobbet som ekspert for både Bergens Tidende og TV 2.

Sammen med Eirik Horneland har han ledet laget tilbake i Eliteserien som starter andre påskedag. Med en fotball som har brakt entusiasmen tilbake til Bergen.

Forventer «grisesmell»

Til Dagbladet forteller Horneland at den offensive fotballen var et bevisst valg, og noe det er uaktuelt å gå på akkord med når tøffere motstand venter i år.

- Man må forstå sitt publikum for å fylle setene. Bergenserne aksepterer å tape, men de vil ha tut og kjør. Vi må begeistre og engasjere de, det ligger en voldsom lidenskap til klubben i dette distriktet. Den prøver vi å trigge, forklarer Horneland.

Han fortsetter med at det virker som publikum har stilt seg bak laget og liker det de ser. I vinter har de fortsatt å kjøre over motstandere med offensiv fotball, men treneren har en klar advarsel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.