SUVEREN: Therese Johaug var et stort glis etter seierne på 10 km klassisk på Beitostølen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SUVEREN: Therese Johaug var et stort glis etter seierne på 10 km klassisk på Beitostølen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

- Ikke alltid jeg har fått skryt av Alsgaard

Therese Johaug svarte på tiltale med det perfekte løp.

BEITOSTØLEN (Dagbladet): - Sannsynligvis Thereses beste løp noen gang. Bedre enn da hun tok gull på VM-tremila i Holmenkollen, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

Og han var ikke den eneste som ble imponert på Beitostølen i morges, da Therese Johaug smadret Marit Bjørgen med 52,2 sekunder i den klassiske 10-kilometeren.

- Et av de aller råeste klassiskløpene på damesiden noensinne, sa Thomas Alsgaard på direkten på NRK.

Akkurat den uttalelsen setter Johaug selv høyt.

- Moro å høre - Det var veldig moro å få skryt av Alsgaard. Han sier at han nesten aldri har sett en dameløper gå så bra på ski, og det var moro å høre. Det er ikke hele tiden jeg har fått høre det fra ham, for å si det sånn, erkjenner Johaug.

- Stress og mas og stress og mas, hermer Johaug med et bredt glis.

Hun sikter til kritikken hun har fått opp igjennom årene for jukse for mye med de tekniske oppgavene. Da Johaug slo igjennom, ble hun kalt «Duracell», men slet med å få energien ned i underlaget.

Større og sterkere Nå har hun jobbet knallhardt med å få til en effektiv teknikk.

- Jeg kjente at jeg klarte å gå bra teknisk, og da fløt det fra start. Jeg har hentet mest i de lette partiene, og blitt større og sterkere, noe som gjør at jeg får brukt utholdenheten min bedre, sier Johaug.

- Alt var bra! Hun gikk rytmisk bra på ski, og det gjorde hun i alle typer terreng som var i løypa. Og når man da har den kapasiteten Therese har, går det fort, fastslår Egil Kristiansen.

- Når hun går så bra teknisk både i motbakker og lette partier, da går hun fort, erkjenner Marit Bjørgen.

Hun velger å ikke ta braknederlaget altfor tungt. For både Bjørgen, Johaug og Kristiansen visste før helga at Johaug akkurat nå er i bedre form enn Bjørgen.

Kroppen protesterte Bjørgen selt først med forkjølelse i Val Senales, og så kom magesjuka. Derfor er ikke Bjørgen bekymret.

- Jeg kjenner kroppen min såpass nå. Jeg hadde vært mer bekymra hvis jeg hadde gått et kanonløp og vært 52 sekunder bak, sier Bjørgen til Dagbladet.

- Hvordan var løpet ditt?

IMPONERT: Thomas Alsgaard mente Johaugs klassiskløp er blant de råeste han har sett.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
IMPONERT: Thomas Alsgaard mente Johaugs klassiskløp er blant de råeste han har sett. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

- Jeg synes det var helt greit, jeg kjenner at kroppen protesterer, men jeg klarte å holde fokus og fikk høre at jeg gikk bra på ski.

Samtidig er hun altså mektig imponert av Johaug.

- Therese har tatt et steg fra i fjor. Vi trener jo sammen hver dag, så jeg vet jo alt utviklinga hennes, sier Bjørgen.

Favoritt - Er Therese nå favoritt i verdenscupåpninga i Gällivare neste lørdag?

- Hun er en favoritt inn mot helga, bekrefter Bjørgen.

Men Therese Johaug tar definitivt ikke seieren på forskudd.

- Jeg så på resultater fra andre renn i går, og jeg så at det var ei polsk ei som hadde gått vanvittig fort, og det var ei svensk ei som gikk fort, og jeg vet at flere av jentene på laget er revansjesugne neste helg, sier Johaug.

Men selvtilliten ...

- Jeg må vel innrømme at den er ganske god, gliser hun.