OL-GULL: Den belgiske sykkelstjernen Tom Boonen vil bruke London-OL til å vise at han fortsatt kan levere på øverste nivå. Foto: EPA / Nicolas Bouvy / Scanpix
OL-GULL: Den belgiske sykkelstjernen Tom Boonen vil bruke London-OL til å vise at han fortsatt kan levere på øverste nivå. Foto: EPA / Nicolas Bouvy / ScanpixVis mer

- Ikke avskriv meg

Tom Boonen går for OL-gull.

Den belgiske sykkelstjernen Tom Boonen vil bruke London-OL til å vise at han fortsatt kan levere på øverste nivå.

I fjor slet 31-åringen med mange skader, og han vant bare to ritt. Seirene kom i klassikeren Gent - Wevelgem og åpningsetappen i Tour of Qatar.

Nå er Boonen klar til å motbevise kritikerne og har satt seg høye mål om edelt metall i London.

- Jeg har studert OL-løypa og er overbevist om at jeg kan oppnå noe. Landeveisrittet i OL er mitt store mål, sa Boonen under presentasjonen av laget til Omega Pharma-Quick Step i belgiske Vilvorde fredag.

- Det vil uten tvil bli en av de viktigste periodene i min karriere. Lekene er verdens største idrettsarrangement. Jeg var ikke med i Aten (2004) eller Beijing (2008), noe jeg i dag angrer på, sa belgieren videre.

Han er usikker på hvor lurt det vil være å delta i årets Tour de France, som avsluttes i Paris bare seks dager før landeveisrittet i London-OL.

- Jeg vet ikke om Tour de France er den beste forberedelsen til OL, sier verdensmesteren fra 2005.

- Selvsagt er jeg sulten på seirer. Jeg vet godt hva jeg er i stand til. Ikke avskriv meg. Å kunne vinne tidlig i sesongen, vil gjøre meg godt. Men mitt aller største ønske er å gå en hel sesong skadefri, opplyste Boonen.

(NTB)