AVLYST: Verdenscuprennet i finske Levi er avlyst. Her er Aksel Lund Svindal i aksjon i den finske løypa i 2006. Foto: Alessandro Trovati/AP Photo/Scanpix.
AVLYST: Verdenscuprennet i finske Levi er avlyst. Her er Aksel Lund Svindal i aksjon i den finske løypa i 2006. Foto: Alessandro Trovati/AP Photo/Scanpix.Vis mer

Ikke bare Beitostølen som sliter med lite snø

Verdenscupen i alpint i finske Levi er avlyst.

Verdenscuprennene i alpint i finske Levi er avlyst på grunn av snømangel.

Levi skulle ha arrangert slalåmrenn for både menn og kvinner 12.-13. november, men mildværet gjør at rennene blir avlyst.

- Avgjørelsen var til slutt enkel. Det var ikke noe snø i bakken da den skulle inspiseres, og ifølge værmeldingen ville det ikke bli særlig kaldere. Vi kan ikke utsette rennene i en uke, for da vil de komme for tett opptil fartsrennene i Lake Louise, sier leder Mikko Saarinen i arrangørkomiteen.

Renndirektør Hans Pieren i Det internasjonale skiforbundet (FIS) sier det ikke fantes noe annen løsning enn å avlyse rennene.

- Situasjonen virket lovende fram til sist fredag, men så endret værmeldingene seg. Selv med snøkanoner hadde vi ingen mulighet fordi det ikke er kaldt nok, sier Pieren.

I 2007 ble også rennene i Levi avlyst på grunn av snømangel og mildvær.

FIS har inngått kontrakt med Levi om at stedet skal stå på den alpine verdenscuplisten til 2015.

(NTB)