Ikke bare Egil

For i bakhånd hadde Viking Peter Kovacs.

(Dagbladet.no): Viking er av mange utpekt som en av gullkandidatene i årets Tippeliga. Det så ut til å prege spillerne foran et fullsatt av Stavanger stadion fra start i dag.

Og det var da også gjestene fra Bodø som puttet først. Stig Johansen styrte sikkert inn 1-0 med pannebrasken da han sto i enden av et innlegg fra Trond Fredrik Ludvigsen.

Østenstad-mål

Og én var millimeter fra å bli to da Håvard Sakariassen dro seg fri og dundret et skudd i tverrliggeren bare noen minutter senere.

Da var det heldigvis pause snart for Viking. Der sa trener Roy Hodgson noen velvalgte ord.

- Tempoet på ballen var for lavt, og det fikk spillerne beskjed om i pausen, sier Hodgson til Stavanger Aftenblads nettutgave.

Og det var et helt annet Viking-lag som entret banen.

- Etter pause spilte vi som et topplag, mener Roy Hodgson.

I STØTET: Egil Østenstad var aktiv i dag og fikk uttelling med ett mål og tre poeng. Foto Alf Ove Hansen, Scanpix
I STØTET: Egil Østenstad var aktiv i dag og fikk uttelling med ett mål og tre poeng. Foto Alf Ove Hansen, Scanpix Vis mer

Litt før kampuret rundet timen viste Egil Østenstad at han fortsatt er sulten på mål. Den hjemvendte spissveteranen styrte sikkert overlegget fra spisskollega Hannes Sigurdsson.

Det neste betydningsfulle som skjedde i kampen, talte også i Vikings fordel. Glimts Kristoffer Paulsen pådro seg sitt andre gule kort for kampen, og måtte dermed ta en tidlig dusj.

Hjemmelaget styrte kampen og rullet opp flere gode angrep, stort sett med en aktiv Egil Østenstad involvert.

Innbytte ga seier

Men det var en innbytter som skulle til for at alle tre poengene ble igjen i Stavanger.

Tidligere Tromsø-spiss Peter Kovacs har sin styrke i lufta. Og fra kort hold nikket ungareren ballen i mål tre minutter før full tid.

Dermed klarte gullkandidat Viking det gullkandidat Rosenborg ikke klarte i serieåpningen på hjemmebane: Ta 3 poeng.