- Ikke bare uflaks

Skadelista til Steffen Iversen (22) er lang og stygg som en dårlig Flo-pasning. Ikke bare uflaks, mener hans tidligere trenere i Rosenborg, Nils Arne Eggen og Bjørn Hansen.

Både Eggen og Hansen påpeker at Steffen har vært maksimalt uheldig etter overgangen til Tottenham. Men etter at den siste kjeveulykken var ute, er det en ørliten trøst at ikke Steffen ble rammet i kne eller lår. - Denne skaden har ingen sammenheng med de tidligere. Det er tross alt positivt, sier Bjørn Hansen.

Han og Nils Arne Eggen tror Steffens stygge skadeliste skyldes mer enn tilfeldigheter. Blant annet dette:

  • Ønske om å overbevise.
  • Manglende kvalitetstrening.
  • Spillestilen.

- Jeg tror Steffen føler at han har så mye å ta igjen etter lange perioder på sidelinja. Avbruddene har gjort at han aldri har fått sjansen til å spille seg inn på laget. Og da ofrer han seg kanskje litt mer enn godt er i enkelte situasjoner, sier Bjørn Hansen.

- Har man først skadet seg, så har det lett for å ende med en langtidsskade om man ikke får tilstrekkelig restitusjon. Det har vel vært tilfelle med et par av skadene til Steffe. Han har ikke fått trent enhetlig, sier Nils Arne Eggen.

- Steffen minner om faren i stilen. Han beveger seg på grensen, er tøff og uredd. En slik stil gjør at du hele tida er i tøffe dueller som spiss, sier Eggen.

- Vi etterlyste mer tøffhet fra Steffen da han var i Rosenborg. Det kan virke som han har utviklet den delen i takt med at han er blitt eldre. Dessuten møter han midstoppere som kan være ganske rå i stilen, sier Hansen.

Ikke dum

I tillegg stiller både Hansen og Eggen et generelt spørsmål ved hvordan spillere motiveres foran viktige fotballkamper.

- Du kan ikke skremme noen til å bli god, faststlår Eggen.

Ingen av dem vil kalle Steffen dumdristig.

- Han er dristig, men ikke dum, sier Eggen.

- Min erfaring er at han heller er litt beskjeden, sier Hansen.

Han synes det er fortvilende å oppleve Steffens skadeproblemer. Men trøster seg med at Steffen er sønn av faren sin.

- Derfor kommer han sterkt tilbake.

# MAKS UFLAKS: Steffen Iversen ligger skadd - igjen. Og selv om Steffen har vært veldig uheldig, kan den hyppige skadefrekvensen også ha andre årsaker. # Foto: KEITH HAMMET