Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ikke bekymret for Northug

Mister ny v-cuphelg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heller ikke kommende helg blir det verdenscupstart for Petter Northug jr. Men langrennssjef Åge Skinstad er ikke bekymret for stortalentet.

- Petter har riktignok kommet litt skjevt ut denne sesongen, men det er ingen grunn til bekymring. Han gikk bra i de to sprintrennene i Düsseldorf og fikk vist at han duger.

- Et sykdomsavbrekk på dette tidspunkt behøver ikke å bety noe for formoppbyggingen framover mot vinterens største oppgaver, sier sportssjef Åge Skinstad til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

I trening igjen

Et magevirus hemmet trønderen under den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen forrige helg, der han valgte å stå over søndagens klassisk-renn. Sjukdommen førte også til at han måtte droppe siste helgs verdenscup i Gällivare.

Unggutten har friplass i verdenscupen fram til jul i egenskap av sammenlagtvinner i den skandinaviske cupen forrige sesong. Etter at Sverige-turen gikk i vasken, ble han veldig lysten på å starte i finske Kuusamo kommende helg i stedet, selv om det aldri har vært meningen at han skulle gå der.

- Petter er i trening igjen og i klar framgang. Men i samråd med lege og trenere fant vi ut at det er smartest å la ham vente til de neste rennene i verdenscupen, i Mellom-Europa i desember, sier Skinstad.

Til høydeopphold

I TRENING IGJEN. Petter Northug, her fra sprinten i Düsseldorf, er tilbake i trening, men han rekker ikke verdencuprennene til helga. Foto: SCANPIX
I TRENING IGJEN. Petter Northug, her fra sprinten i Düsseldorf, er tilbake i trening, men han rekker ikke verdencuprennene til helga. Foto: SCANPIX Vis mer

Disse rennene - i italienske Aosta og Cogne, samt franske La Clusaz i tidsrommet fra 8. til 17. desember - går i stor høyde. Derfor får de norske langrennsløperne det travelt med å komme seg til Mellom-Europa på høydeopphold etter helgens renn i Kuusamo.

- Planen var å reise til Les Saisies i Frankrike, men på grunn av snømangel der ser det i stedet ut til å bli Tauplitzer Alm i Østerrike, opplyser Skinstad.

I Kuusamo til helga handler det om klassisk stil - først sprint lørdag, så 10/15 kilometer søndag.

Det mest ubeskrevne bladet i den norske troppen er ungjenta Kari Vikhagen Geitnes fra Skåla i Møre og Romsdal, som starter på sprinten. Hun ble junior-verdensmester i klassisk sprint i Rovaniemi i 2005 og var i NM-finalen for senior på Lillehammer samme år. Nå får stortalentet sin verdenscup-debut.

En av mange meget spennende norske starter i Finland til helga.

(ANB)

Hele Norges coronakart