Ikke bekymret for Northug

Mister ny v-cuphelg.

Heller ikke kommende helg blir det verdenscupstart for Petter Northug jr. Men langrennssjef Åge Skinstad er ikke bekymret for stortalentet.

- Petter har riktignok kommet litt skjevt ut denne sesongen, men det er ingen grunn til bekymring. Han gikk bra i de to sprintrennene i Düsseldorf og fikk vist at han duger.

- Et sykdomsavbrekk på dette tidspunkt behøver ikke å bety noe for formoppbyggingen framover mot vinterens største oppgaver, sier sportssjef Åge Skinstad til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

I trening igjen

Et magevirus hemmet trønderen under den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen forrige helg, der han valgte å stå over søndagens klassisk-renn. Sjukdommen førte også til at han måtte droppe siste helgs verdenscup i Gällivare.

Unggutten har friplass i verdenscupen fram til jul i egenskap av sammenlagtvinner i den skandinaviske cupen forrige sesong. Etter at Sverige-turen gikk i vasken, ble han veldig lysten på å starte i finske Kuusamo kommende helg i stedet, selv om det aldri har vært meningen at han skulle gå der.

- Petter er i trening igjen og i klar framgang. Men i samråd med lege og trenere fant vi ut at det er smartest å la ham vente til de neste rennene i verdenscupen, i Mellom-Europa i desember, sier Skinstad.

Til høydeopphold

I TRENING IGJEN. Petter Northug, her fra sprinten i Düsseldorf, er tilbake i trening, men han rekker ikke verdencuprennene til helga. Foto: SCANPIX
I TRENING IGJEN. Petter Northug, her fra sprinten i Düsseldorf, er tilbake i trening, men han rekker ikke verdencuprennene til helga. Foto: SCANPIX Vis mer

Disse rennene - i italienske Aosta og Cogne, samt franske La Clusaz i tidsrommet fra 8. til 17. desember - går i stor høyde. Derfor får de norske langrennsløperne det travelt med å komme seg til Mellom-Europa på høydeopphold etter helgens renn i Kuusamo.

- Planen var å reise til Les Saisies i Frankrike, men på grunn av snømangel der ser det i stedet ut til å bli Tauplitzer Alm i Østerrike, opplyser Skinstad.

I Kuusamo til helga handler det om klassisk stil - først sprint lørdag, så 10/15 kilometer søndag.

Det mest ubeskrevne bladet i den norske troppen er ungjenta Kari Vikhagen Geitnes fra Skåla i Møre og Romsdal, som starter på sprinten. Hun ble junior-verdensmester i klassisk sprint i Rovaniemi i 2005 og var i NM-finalen for senior på Lillehammer samme år. Nå får stortalentet sin verdenscup-debut.

En av mange meget spennende norske starter i Finland til helga.

(ANB)