Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ikke bekymret for spissituasjonen

To annulleringer da Aalesund gikk målløse av banen igjen.

AALESUND (Dagbladet): AaFK - Tromsø 0-0.

Aalesund innledet sesongen med 0-0 borte mot Stabæk. Mot Tromsø i kveld gikk Kjetil Rekdals menn nok en gang målløse av banen.

Kjetil Rekdal har lenge jaktet en spiss som kan garantere mål for de oransjekledde. Men Rekdal mislyktes både med å hente Odds Torgeir Børven og senegalesiske Andre Senghor.

Til slutt endte han opp med jamaicanske Tremaine Stewart. I kveldens kamp fikk Stewart prøve seg i vel ti minutter uten å utgjøre den store forskjellen.

I en nitrist forestilling med to defensivt orienterte lag, var det lite som varmet i et snøkledd og kaldt Ålesund.

Til tross for to målløse kamper er ikke Rekdal bekymret for spissituasjonen i klubben.

GODE AVGJØRELSER:  Her en tredje, og trolig korrekt, offsideavgjørelse etter en farlighet fra hjemmelaget.
GODE AVGJØRELSER: Her en tredje, og trolig korrekt, offsideavgjørelse etter en farlighet fra hjemmelaget. Vis mer

- Det hadde vært verre å ha tapt 0-1 både mot Stabæk og Tromsø, sier han.

- Kampen var som vi ventet på forhånd. To lag som spiller relativt likt, kjenner hverandre godt og er gode i forsvar, er Tromsø-trener Per-Mathias Høgmos vurdering.

Dødball-Tromsø
Første omgang var preget av to lag som satte defensiv trygghet foran offensiv vilje. Både hjemmelaget og Tromsø lå tett med sine lagdeler noe som førte til at det ble lite rom for begge lag å skape noe.

Da var det ikke tilfeldig at de farligste sjansene kom på dødball — signert Thomas Drage og Fredrik Björck hos Tromsø.

Etter åtte minutter slo Drage en presis corner til bortelagets solide midtstopper Björck, men svensken kom ikke godt nok over ballen og headet i nettveggen. Like før halvtimen var spilt, var det igjen duoen Drage/Björck som stod for kampens sjanser. Denne gangen slo Drage et frispark fra tredve meter til Kara, som headet lærkula ned til Björck som kun var millimeter fra å sende bortelaget i ledelsen.

Barrantes kneblet
De oransje skapte lite på eget kunstgress og ble for omstendelig i angrep. Laget ble også lidende av at Aalesunds mest kreative spiller, Michael Barrantes Rojas, ble kneblet av Tromsøs robuste midtbaneduo Kara Mbodj og Ruben Yttergård Jensen. Både Mbodj og Yttergård Jensen lå tett på Barrantes som sjeldent fikk muligheten til å stå fri og rettvendt å slå med sin silkemyke pasningsfot.

Men når sjansen bød seg, klarte ikke Aalesunds Christian Rønstad Myklebust å treffe mål da han etter atten minutter fra sin høyre kant fikk stå helt alene på ti meter. Myklebust omsatte innlegget til Demar Philips i den høyre nettveggen til svenske Benny Lekström i Tromsø-buret.

Aalesund startet langt friskere etter hvilen. Men etter noen halvsjanser innledningsvis, falt hjemmelaget tilbake til gamle synder fra før hvilen. Nærmest for hjemmelaget var spiss Magnus Sylling Olsen som kunne ha avgjort det til fordel for hjemmelaget med to sjanser i de ti siste minuttene, men begge forsøkene til Olsen var svake avslutninger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media