- Ikke bekymret over formen

RBK-fansen etter «nesten-fadesen.»

(Dagbladet.no): 3. divisjonslaget KIL/Hemne var i går sekunder unna en cupsensasjon av de sjeldne, da de til slutt tapte 3-4 - etter ekstraomganger - mot selveste Rosenborg. Tross resultatmessig skuffelse er supporterne ikke bekymret over lagets tilstand.

- Jeg synes ikke dette er særlig bekymringsverdig, sier Bjørn Lyngen i «Kjernen» til Dagbladet.no, etter 1-1 hjemme mot Fredrikstad i serien, og nå altså sekunder unna katastrofe i cupen.

- Laget innfrir mer enn godt nok i Tippeligaen, det er bare et spørsmål om uttelling.

Ønsker elitemotstand

KIL/Hemne overrasket hele fotballnorge da de slo ut Molde av 2. runde i NM, og viste til tider spill langt over sitt eget divisjonsnivå i går.

- Det var ganske ambivalent å stå der. Jeg angrer litt på at jeg var så stor i kjeften, men det gikk jo veien til slutt. Nå håper jeg vi trekker et tippeligalag i neste runde, fortsetter Lyngen.

- I går uttalte du til Dagbladet.no at du ville bli flau om dere tapte. Hvor flau er du nå?

- Hehe, jeg prøver bare å la det gå forbi. Forferdelig at det skal bli så spennende, uttaller Lyngen med glimt i øyet.

UTLIKNET: Tarik Elyounoussi fastsetter sluttesultatet mellom Rosenborg og Fredrikstad til 1-1. I går måtte trønderne spille ekstraomganger for å slå ut 3. divisjonslaget KIL/Hemne av cupen. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
UTLIKNET: Tarik Elyounoussi fastsetter sluttesultatet mellom Rosenborg og Fredrikstad til 1-1. I går måtte trønderne spille ekstraomganger for å slå ut 3. divisjonslaget KIL/Hemne av cupen. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

Savner Ivers

Steffen Iversen var en av flere fra den vante førsteelleveren som manglet i går. Toppscoreren manglet også da laget gikk på et overraskende poengtap hjemme mot Fredrikstad i serien. Og Lyngen innrømmer at laget kanskje er litt for avhengige av lysluggen.

- Man så kanskje visse tegn til det i går ja, man manglet en avsluttertype. Men vi har jo mer enn god nok offensiv slagkraft i laget, så det er nok bare et spørsmål om å ha dagen.

- I går manglet vi Sapara, Iversen og Koppinen, da miste vi 70-80 prosent av den offensive styrken på dødball.

Fornøyd med kjøpene

Kampen i går ble til slutt avgjort av Didier Ya Konan, en av vårens aller største kometer i Tippeligaen. Så langt ligger 23-åringen på delt 9. plass på Dagbladets spillerbørs, og står i tillegg bokført med tre nettkjenninger.

Lyngen er meget fornøyd med ivorianeren, og de andre kjøpene Knut Tørum gjorde i vinter.

- Konan scoret to i går, og har vært veldig bra i det siste. Daniel Braaten ser ut til å ha kapret plassen på høyrekanten, men Traoré har vist at han har kvaliteter.

- Ikke bekymret over formen

- Stoor har vært grei så langt, og var god det lille han spilte i går, avslutter Rosenborg-supporteren.