Guardiola til Dagbladet:

- Ikke bekymret

Pep Guardiola mener at to ting blir viktig hvis Erling Braut Haaland skal levere like bra neste sesong.

KLAR BESKJED. Fra City-manager Pep Guardiola. Foto: Lee Smith/Reuters/NTB
KLAR BESKJED. Fra City-manager Pep Guardiola. Foto: Lee Smith/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER (Dagbladet): City-manager Pep Guardiola møtte pressen et steinkast fra Etihad tirsdag ettermiddag, i forkant av onsdagens ligakamp borte mot Brighton.

Det er på papiret en ubetydelig kamp, etter at de lyseblå allerede har sikret ligamesterskapet i helga, noe som førte til Haaland-fest i pysjamas i Manhesters mulm og mørke.

På dagens pressekonferanse var Guardiola opptatt av at spillerne ikke måtte slippe seg for langt ned, men at det var viktig å få blåst ut litt etter at ligatittelen var sikret, før klubben retter fokus inn mot FA-cupfinalen 3. juni og Champions League-finalen helga etter.

- Det er finalene som er det viktigste nå, men vi må holde fokus på de to siste kampene, sier Guardiola på pressekonferansen.

Der blir Erling Braut Haaland en viktig brikke. Nordmannen har tatt en rekke rekorder i år og står med totalt 52 scoringer i alle turneringer.

Forventningspresset er enormt.

- Hvor mener du Erling har utviklet seg mest siden han kom, og tror du han vil få det mer vanskelig å nå samme tall neste sesong?

- Han må være glad og spille på toppnivå både resten av denne sesongen og neste sesong. Han bestemmer selv hva han vil få til. Jeg er ikke bekymret, for han blir bare bedre og bedre, sier Guardiola til Dagbladet.

Alle har en rolle

Dilemmaet for Guardiola nå er å sikre at de viktigste spillerne er klare for oppgaven som venter i de to finalene, samtidig som flere av dem trenger etterlengtet hvile etter en lang og tøff sesong.

- Brighton og Brentford fortjener vår oppmerksomhet og ære og vi har noen spillere med noen småsmeller. Og finalene er selvfølgelig hovedmålet, men for å være så gode som mulig, så må vi være fullstendig fokuserte i disse to kampene, fordi det er to gode lag, sier Guardiola.

At Guardiola har mange strenger å spille på, viste seg i forrige ligakamp mot Chelsea, da Manchester City byttet ut hele ni spillere i lagoppstillingen.

- Alle har en innflytelse, for noen ganger er fem minutter i kampene mer viktig enn resten av tiden. Alle har vært involvert og er årsaken til at vi er der vi er, sier spanjolen.

- Det er normalt

Spørsmålet er om spillerne er motiverte for å gå inn i tøffe taklinger de neste to kampene, av frykt for å miste en eventuell finale.

- Det er riktig. Det er normalt. De festet etter Chelsea-kampen og jeg vet ikke hvordan de føler seg i morgen, ellers … sier Guardiola og slår hendene sammen.

- Vi vil løpe mye, lide mye og jeg mener den beste måten å være klare for finalene er å være beredt her. Vi har hatt en fridag og rolige treninger, men når du skal spille så må du være klar. Disse spillerne har satt standarden, men de må opprettholde den, ellers blir det vanskelige i finalene. Det er normalt at vi faller litt, for vi har brukt mye energi de siste månedene, sier han videre.

Guardiola er likevel bestemt på at spillerne ikke kan falle mye i prestasjonene.

- Hvis ikke vil de to lagene (Manchester United og Inter, journ.anm.) skade oss, og vi må unngå det, sier Guardiola.

Manchester City møter Brighton onsdag klokka 21.00.

Erling Braut Haaland og Manchester City er klare for Champions League-finalen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer