Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ikke billøp i Oslo-gatene

Oslo Racing Festival er umulig å gjennomføre som planlagt i Oslo-gatene. Bare en ukes tid etter at arrangørene hadde en storslått pressekonferanse, er det klart at billøpet midt i Oslo ikke blir noe av til sommeren. Det skal i steden flyttes til en etablert bane et annet sted her i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det internasjonale bilsportforbundet har justert sin godkjenning av banen, og derfor ble det klart seint i går kveld, etter hektisk møtevirksomhet, at det er så stor usikkerhet rundt arrangementet at arrangørene ikke kan ta ansvaret for å gjennomføre det som planlagt.

Problemet er at det internasjonale forbundet skal vurdere en liten veiundergang under E-18 en gang til. Det blir ikke gjort før 4. mai, og det er for sent for arrangørene i Oslo.

Overraskende

Arne Berg, lederen i Oslo Racing Festival, sier at meldingen fra det internasjonale forbundet kom svært overraskende på arrangørene i Oslo.

- Den siste meldingen fra det internasjonale forbundet fikk vi rett før helga, og vi har vurdert flere muligheter som ikke førte fram, sier Berg. Han forteller at rammen rundt arrangementet og de fleste detaljer var på plass.

- Nå skulle vi etter planene våre begynne å inngå kontrakter med en rekke underleverandører. Samlet har disse kontraktene en samlet verdi av rundt ti millioner kroner, men det ville ikke vært ansvarlig å kjøre videre med den usikkerheten det internasjonale forbundet nå har skapt, sier Arne Berg.

Nå er det bestemt at festivalledelsen kommer til å arbeide videre for å få løpet arrangert i Oslo-gatene neste år.

Årets arrangement med STCC-runden som hovedattraksjon, kommer til å gå på en etablert bane et eller annet sted i Norge. Fortsatt har ikke arrangørene bestemt hvor.

(NTB)