HAVNET I SIKKERHETSNETTET: Aksel Lund Svindal hadde nettopp passert på beste tid da han kjørte ut i en venstresving. Foto:   EPA/ALESSANDRO DELLA BELLA
HAVNET I SIKKERHETSNETTET: Aksel Lund Svindal hadde nettopp passert på beste tid da han kjørte ut i en venstresving. Foto: EPA/ALESSANDRO DELLA BELLAVis mer

- Ikke bindingen som gjorde at Svindal falt

Nordmannen slapp unna med sårt kne etter utforfall.

Det var uflaks og ikke feil med utstyret som senket Aksel Lund Svindal i utforrennet i Wengen lørdag. Han gikk over ende etter omtrent et minutts kjøring.

I en sving landet Svindal litt forkjært. Han fikk en vridning på skien og et slag fra siden som gjorde at bindingen løste seg ut. Dermed gikk han over ende i cirka 100 km/t og raste inn i sikkerhetsnettet.

Det ble ganske raskt satt i gang spekulasjoner om bindingen hadde løst seg ut uten grunn, men renndirektøren for Head, Svindals utstyrsleverandør, kunne fortelle NTB søndag at det ikke er noe feil med utstyret.

- Vi sjekket bindingen til Svindal veldig nøye etter fallet lørdag, men vi fant ikke noe galt med utstyret. Det var derfor ikke bindingen som hadde skylden for at han falt. Det var rett og slett uflaks, fortalte Reinar Salzgeber til NTB.

Etter at Kjetil Jansrud mistet skien under slalåmdelen av superkombinasjonen fredag, ble fokus satt på bindene både Svindal, Jansrud og de andre Head-kjørerne bruker, men utstyret holder mål.

Justeringer - Årsaken til at bindingen løste ut for Jansrud i rennet fredag ligger i visse problemer med platen under bindingen. Det er ikke noe direkte feil med denne platen, men det er et lite problem der. Vi må justere til dette, slik at det ikke skjer igjen, sa Salzgeber søndag.

Han kunne fortelle at hele Head-teamet jobbet febrilsk for å få løst problemer som gjorde at Jansrud trolig falt fra en plass på seierspallen i fredagens renn.

- Jeg ser nå at årsaken til at Svindal gikk over ende var at han kjørte mye raskere enn alle de andre. I den svingen der det gikk galt, landet han litt på utsiden av traseen. Skien fikk et slag og en vridning, og dermed løste bindingen ut. Den direkte årsaken er at slaget han fikk kom fra siden, forklarte Salzgeber for NTB søndag.

Heldigvis gikk det bra med Svindal. Han reiste seg opp og vinket til publikum med en gang han var kommet seg fri fra sikkerhetsnettet.

Liten vridning - Aksel fikk seg en liten vridning i kneet i det han traff sikkerhetsnettet. Han ble også lettere forslått over hele kroppen, men da han kom ned til målområdet klaget han over et litt sårt og ømt kne, sa manuellterapeuten i det norske laget, Åsmund Andersen til NTB søndag.

JEG ER OK: Svindal signaliserte raskt at det gikk bra med ham, men etterpå klaget han på et sårt og ømt kne. Foto:       REUTERS/Ruben Sprich
JEG ER OK: Svindal signaliserte raskt at det gikk bra med ham, men etterpå klaget han på et sårt og ømt kne. Foto: REUTERS/Ruben Sprich Vis mer

Han forklarte at kneet til Svindal ble sjekket flere ganger i løpet av ettermiddagen og kvelden lørdag, men det hovnet ikke opp, noe som er et veldig godt tegn.

- Det ser ut som om Svindal klarte seg bra fra fallet. Jeg snakket med ham så sent som søndag formiddag, og han har ingen problemer, så det ser bra ut.

- Nå satser han på å reise til Kitzbühel mandag kveld etter å ha slappet av litt i Innsbruck, sa Andersen søndag.

Det er meldt dårlig vær i Kitzbühel til uken. Derfor jobber arrangørene med å få kjørt en treningsomgang i utfortraseen allerede tirsdag. Alt tyder på at Aksel Lund Svindal vil være 100 prosent klar til å kjøre den treningsomgangen.

(NTB)