«Ikke bli overrasket om denne jenta spiller EM mot Norge torsdag»

HERTOGENBOSCH (Dagbladet): Anja Andersen kan bli innkalt til EM som reddende engel for det danske landslaget. Ingen ville bekrefte dette i EM-byen i helga, men det er et faktum at danskene hadde et krisemøte for å finne en ny spiller som kan forsterke troppen.


JOKEREN: Anja Andersen elsker rollen som matchvinner og landslagsstjerne. Stiller hun i kampen mellom Danmark og Norge allerede torsdag i Nederland?

I den norske leiren vil ingen bli overrasket om håndballdronningen fra Bækkelaget plutselig dukker opp i den danske lagoppstillingen.

- Vi blir ikke sjokkert om Anja spiller allerede mot oss på torsdag, sier målvaktene Cecilie Leganger og Jeanette Nilsen.

Det er tydelig at den norske troppen her i EM har diskutert denne mulige danske løsningen på skadeproblemer. - Jeg er forberedt på at det kan oppstå en slik situasjon og Anja er med i sluttfasen i EM, forteller landslagssjef Marit Breivik.

Anja Andersen sa nei til Danmark to måneder før EM-turneringer. Hun var da småskadet, ganske utslitt og ikke særlig motivert.

I toppform

Omsider er Dagbladets EM-kommentator Anja i toppform igjen, noe hun har vist i den norske toppserien og e-cupen.

Samtidig har Danmark fått alvorlige problemer etter at Anette Hoffmann Möberg og backen Kristine Andersen ble skadet lørdag.

Fra før hadde danskene valgt å reise til EM med en utespiller mindre enn Norge.

Den danske landslagssjefen Jan Pytlick hadde flere alternativer på lager i går: Vi venter til etter Russland-kampen mandag, sa han først.

Men skadene til Kristine Andersen og Anette Hoffmann Möberg kan være verre enn antatt. De to scoret tilsammen 16 mål i danskenes første EM-kamp, mot Makedonia.

- Vi må snarets avgjøre hvem vi skal innkalle av nye spillere, fortalte Jan Pytlick.

40 millioner

Han ville ikke kommentere om det er Anja Andersens telefonnummer han skal velge. Men avviste heller ikke muligheten.

Jan Pytlick kunne finne flere gode argumenter for å ringe nettopp vinnertypen Anja.