Manchester United

- Ikke blitt noe bedre

Ole Gunnar Solskjær (48) forlot Manchester United etter en rekke svake resultater i november, men det går fortsatt ikke på skinner for klubben.

UTFORDRENDE: Ting har ikke gått på skinner for Manchester United etter Ole Gunnar Solskjærs avskjed. Foto: Paul Ellis/AFP
UTFORDRENDE: Ting har ikke gått på skinner for Manchester United etter Ole Gunnar Solskjærs avskjed. Foto: Paul Ellis/AFP Vis mer
Publisert

Mandag kveld reiste Wolves fra «Drømmenes Teater» med alle poengene.

- Kampen var skremmende svak fra Uniteds side og det var fortjent at Wolves vant. Rødtrøyene klarte ikke å kontrollere kampen i det hele tatt og det er skuffende å se så gode spillere underprestere, sier TV 2s fotballekspert, Erik Huseklepp til Dagbladet.

Redaktør i Manchester Uniteds norske supporterklubb, Dag Langerød er klar i talen etter nederlaget.

- Jeg er ekstremt skuffet. Det har ikke blitt noe spesielt bedre etter Solskjær forsvant og det forventes mye mer spillemessig. Foreløpig er det Ole Gunnar Solskjær som har kommet best ut av dette.

- Hva er det Manchester United sliter med?

- Problemene handler rett og slett om mye mer enn en manager. Resultatene har jo selvfølgelig blitt bedre, men det har jo vært mot lag fra nedre halvdel. Jeg tror mange United-supportere lengter etter en klar filosofi, men nå virker det ikke som laget gjør det Ralf Rangnick ønsker. Resultatene har jo blitt bedre, men det har jo vært mot lag fra nedre halvdel.

HYLLES: United-fansen hyllet Ole Gunnar Solskjær under den første hjemmekampen etter at nordmannen fikk sparken i klubben. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Huseklepp sier det er forståelig at noen tviler på at Ralf Rangnick var rett mann til å erstatte Solskjær.

- Hele det trekket var jeg skeptisk til før det ble klart. En intern løsning hadde vært bedre om man skal lete etter en ny manager etter sesongen.

- Veldig dårlig

Nederlaget mot Wolves var det første i Premier League siden Ole Gunnar Solskjærs avskjed.

- Tapet var fullt fortjent. De Gea gjør en god kamp og Phil Jones gjør et bra comeback, men United var veldig dårlig. Det ser jo ikke ut som et bra lag, sier Langerød.

Huseklepp mener resultatene har vært brukbare.

- De spiller ikke bra nok, men hvorfor ble Rangnick ansatt midt i sesongen? Han er en manager med en spesiell filosofi og trenger ofte tid for å lykkes. Det tar tid å få spilt det på plass, sier Huseklepp og fortsetter:

- Han har en historikk som viser at han vanligvis jobber med en helt annen type spillergruppe. Han har bygget sin karriere ved å få alle til å dra i riktig retning og gjort mer ukjente spillere til klassespillere. I United blir det en annen utfordring med et stjernespekket lag. Det er snakk om superstjerner som ikke leverer, forteller han videre.

SIER FARVEL: Tidligere manager for Manchester United Ole Gunnar Solskjær sier hadet til klubben etter å ha fått sparken. Video: Twitter / Manchester United Vis mer

Flere muligheter

Selv om det ikke flyter spillmessig denne sesongen for Manchester United er det fortsatt mye å spille for. Med én kamp mindre spilt enn Arsenal er det bare fire poeng opp til fjerdeplassen som sikrer Champions League-spill.

- Det er absolutt mulig, men de har ikke utnyttet hengekampene. Det er naturligvis målet, men det er litt slitsomt å snakke om topp fire-plassering når det ser så dårlig ut, sier Langerød.

I Champions League-åttedelsfinalen venter Atlético Madrid.

- Både United og Atlético har underprestert. Det er snakk om to lag som ikke er i slag og med noe å bevise. Fordelen til Atletico er at trener Diego Simeone er en slags cupspesialist og pleier å ha taktikken i orden, forteller Huseklepp.

Neste Premier League-test for Manchester United kommer 15. januar mot Aston Villa.

- Det blir en utfordrende kamp for United. Aston Villa har sett bra ut under Steven Gerrards ledelse. Skal de kjempe om topp fire plassering så bør de absolutt slå tilbake, mener Huseklepp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer