- Ikke boikott av Kniksen-prisen

Ingen av NFF-toppene deltok på NISO-kåringen Årets spiller 2000. - Vi er vant til at forbundet boikotter oss. Men vi svarer ikke med samme mynt. For oss er det helt uaktuelt å boikotte forbundets prisutdeling 28. oktober, sier NISO-leder Morgan Andersen.

Da Myggen ble kåret til Årets spiller 2000 under NISO-arrangementet i Fredrikstad 2. november, glimret både Norges Fotballforbund og Serieforeningen med sitt fravær.

- Men vi orker ikke å la småting ødelegge for oss. Derfor er det uaktuelt for oss å svare med å boikotte utdelingen av Kniksen-prisen, sier Morgan Andersen til Dagbladet.no.

Årets spiller 2000 er norske fotballspilleres egen kåring av sesongens beste utøvere, sendt på TV2. Kniksen-prisen er innstiftet av Serieforeningen 1972, og deles ut i cupfinaleshowet på NRK1.

Sparte penger

- Vi inviterte toppene i Fotballforbundet til showet vårt for at de skulle være sammen med spillerne på en folkelig tilstelning. Vi sparte penger på at de ikke kom. Det var heller ikke forbundstoppene folk flest var kommet for å se, sier Morgan Andersen.

Av de 12 toppseriespillerne som er nominert som Årets målvakt, Årets forsvarsspiller, Årets midtbanespiller og Årets angrepsspiller, er 11 medlemmer av spillernes interesseorganisasjon, NISO. Den eneste som ikke er medlem, er Lillestrøms forsvarskjempe Torgeir Bjarmann.

De nominerte

  • De nominerte til årets Kniksen-priser er:

Årets målvakt: Morten Bakke, Molde; Emille Baron, Lillestrøm og Arni Arason, Rosenborg.

Årets forsvarsspillere: Torgeir Bjarmann, Lillestrøm; Erik Hoftun, Rosenborg og Hannu Tihinen, Viking.

Årets midtbanespiller: Ørjan Berg, Rosenborg; Tobias Linderoth, Stabæk og Ousman Nyan, Start.

Årets angrepsspiller: Thorstein Helstad, Brann; Frode Johnsen, Rosenborg og Jan Derek Sørensen, Rosenborg.

Kandidater til å bli som Årets trener er Nils Arne Eggen, Rosenborg; Benny Lennartsson, Viking og Arne Sandstø, Odd Grenland.

Aller størst interesse knytter det seg til hovedprisen, Årets Kniksen 2000.

Kanskje noe for Mini?