Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ikke bra for sporten

Rogstad om Moisejevas dopingprøve.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet.no): Den russiske skiskytteren Tatjana Moisejeva avla en positiv dopingprøve under VM i Östersund i februar, melder NTB.

Det russiske skiskytterforbundet opplyste selv om dopingsaken i dag. 26-åringen avla en positiv prøve etter 15-kilometeren, hvor hun ble nummer fem.

Dagens russiske sprintvinner i Holmenkollen, Svetlana Sletsova, virket ikke veldig preget av nyheten under løpet. Det var hun heller ikke, fortalte hun etterpå.

- Jeg prøvde å ikke tenke på det. Og fordi bare A-prøven er analysert, er ingenting sikkert. Så foreløpig holder vi det på avstand, sier hun til Dagbladet.

Systemet funker

- Jeg vet ikke hva jeg skal si, for jeg tenker at alle er reine. Det er ikke bra for sporten med en ny mulig dopingsak, men det er bra at systemet funker, sier Norges Solveig Rogstad til Dagbladet.no.

Moisejeva er ikke en konkurrent Rogstad regner som venninne.

- Jeg kjenner henne ikke utover at jeg har gratulert henne, sier Solveig.

POSITIV TEST UNDER VM: Tatjana Moisejevas (t.h) dopingtest under VM inneholdt ulovlige stoffer, opplyser det russiske forbundet. Her er hun på pallen i et v-cuprenn i januar. Foto: Scanpix/Reuters
POSITIV TEST UNDER VM: Tatjana Moisejevas (t.h) dopingtest under VM inneholdt ulovlige stoffer, opplyser det russiske forbundet. Her er hun på pallen i et v-cuprenn i januar. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

IBU-president Anders Besseberg ønsker ikke å kommentere opplysningene fra Det russiske skiskytterforbundet.

- Jeg kan ikke si noe, dere får en offisiell pressemelding, sier Besseberg til Dagbladet.no.

Varis fikk livstid

Fortsatt gjenstår altså B-prøven for Moisejeva. Hvis også den er positiv, blir den russiske jenta mest sannsynlig utestengt i to år.

Dopingsaken er den andre i løpet av vinteren for sporten. I januar ble finske Kajsa Varis avslørt som EPO-bruker. Hun avla både positiv A- og B-prøve etter et renn i Oberhof 6. januar.

Finnen ble også dopingtatt som langrennsløper og er nå utestengt på livstid.

image: - Ikke bra for sporten
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media