- Ikke bra nok

Lyn er fortsatt bare best på papiret. Stjernegalleriet innrømmer at de var heldige som berget et poeng mot VIF i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): Med hjemvendte Premier League-profiler som Øyvind Leonhardsen og Jo Tessem, er det lov å forvente seg et Lyn-lag som leverer bedre fotballkamper enn det de viste i går.

- Kanskje har det blitt stilt for høye forventninger til oss. Jeg har i alle fall ikke innbilt meg at jeg kunne komme fra benken i Southampton og herje i Tippeligaen, sier Jo Tessem til Dagbladet.

- Og det er ikke sånn at ting går av seg selv, bare fordi man heter «Leo».

Og Tessem har helt rett. De største Lyn-profilene slet på den humpete vårmatta på Ullevaal. For det nytter ikke å komme med blankpussede sko og tro at man skal finspille seg til seier mot et lag som trenes av Kjetil Rekdal.

- Vi var ikke bra nok. Vi har veldig mye å gå på, men vi får bare ta den tida vi trenger, og kanskje bli flinkere til å variere spillet vårt mer.

Det er han ikke alene om å mene.

- Vi må bli mer kyniske, sier Øyvind Leonhardsen, som fikk spille andre omgang, i bytte med en stasjonær Jonny Hanssen.

- Som Liverpool- Everton

For etter nesten ti år i Premier League, vet Leo at innsats som ligger til grunn for en hver suksess. Og det manglet i Lyn-laget i går.

- Jeg vet at det bare er 110 prosent innsats som fungerer på dette nivået. Jeg er ikke i knallform enda, men har egentlig ingen andre forventninger til meg selv enn at jeg vil gjøre mitt beste. Hele tida.

Og Leo bedyrer hellig og dyrt at han ikke har problemer med å motivere seg til å gi alt for Lyn.

- Å spille byderby mot Vålerenga føltes like stort som å spille for Liverpool mot Everton, eller for Tottenham mot Arsenal.

- Er du helt ærlig nå?

- Ja, i dag føltes det sånn for meg. Selv om det selvsagt er mye mindre folk, og litt dårligere ramme rundt kampen, så føltes det stort å spille for Lyn i dag.

- Trenger tid

Jo Tessem tror kanskje det har sneket seg inn en følelse i Lyn om at spillere som han selv og Leo skal ta ekstra ansvar.

- Vi mangler en sjef på banen, men både jeg og Leo trenger mer tid før vi blir godt nok kjent med resten av gutta.

Lyn-trener Hans Knutsen synes ikke at det er noe problem.

- Nei, begge er positive gutter, som har levert varer tidligere i karrieren. Så hvis de legger press på seg selv, så blir de bare bedre av det på sikt. Men de trenger tid. Laget er ikke preget av det, sier Knutsen.

TAR KRITIKK: Jo Tessem kom til kort i kamp med Erik Hagen og Vålerenga i går. - Vi var ikke bra nok. Vi har veldig mye å gå på, sier den tidligere Southampton-proffen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer