Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ikke bra om Northug og Bjørgen vinner alt

Ulvang tenker på langrennssportens framtid.

VIL SPRE GLEDEN: Vegard Ulvang (t.h.) bruker VM til å påvirke interne prosesser i FIS. Her i samtale med den mektige presidenten Gian-Franco Kasper. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
VIL SPRE GLEDEN: Vegard Ulvang (t.h.) bruker VM til å påvirke interne prosesser i FIS. Her i samtale med den mektige presidenten Gian-Franco Kasper. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Under OL i Albertville i 1992 vant Vegard Ulvang (47) to individuelle gull. Det gjorde også Bjørn Dæhlie, og selvsagt vant Norge stafetten.

Et så reint bord håper ikke Ulvang - som i dag er leder av langrennskomiteen i det internasjonale skiforbundet (FIS) - Norge får oppleve på hjemmebane 19 år etter.

- Hva vil være et optimalt VM for langrennssporten?

- Jeg ønsker flest mulig forskjellige flagg representert på pallen. De seinere år har vi fått profiler som har gjort at interessen har økt utenfor Skandinavia - for eksempel Justyna Kowalczyk i Polen og Dario Cologna i Sveits. Det er viktig. Selv om mitt hjerte er norsk - misforstå meg rett, jeg håper også Petter Northug og Marit Bjørgen tar en del - så er det ikke bra om de vinner alt, sett med mine øyne, sier Ulvang til Dagbladet.

VM i møter
For å skjøtte sitt framtredende FIS-verv best mulig, bruker Ulvang verdensmesterskapet til å snakke.

Med alle som vil, og flere til.

Sånn må du jobbe for å utvikle sporten du elsker. VM er en uvurderlig mulighet for finnmarkingen til å påvirke omgivelsene, siden både stort og smått av beslutningstakere endelig er samlet.

- I disse dagene er det åra som kommer jeg først og fremst tenker på, mer enn selve VM 2011, sier Ulvang.

- Det er mange møter. Vi skal møte Sotsji (arrangør av vinter-OL 2014) og Val di Fiemme (arrangør av ski-VM 2013). De skal få omvisning rundt i anlegget her, og vi må fortelle dem hva som er viktig, og hvordan de bør organisere seg.

Tour de Ski-VM
Da Dagbladet traff Ulvang i VM-anleggets mediesenter, sto han - illustrerende nok - i munter passiar med FIS-toppene Gian-Franco Kasper (president) og Jürg Capol (renndirektør).

- VM er en stor møteplass, forklarer Ulvang oss etterpå.

- Her er alle, både FIS-rådet, trenerne, utøverne og TV-selskapene. Vi har derfor mange politiske møter og samtaler. Når vi vil ha et vedtak igjennom, må det forankres både oppad og nedad, sier Ulvang, som for eksempel vil bruke mye tid på å legge til rette for at nyskapningen Tour de Ski-VM blir en realitet i 2016 - slik FIS-kongressen vedtok i fjor.

ETTERTRAKTET: Petter Northug og Marit Bjørgen er ettertraktede skiløpere, men Vegard Ulvang vil gjerne ha utøvere i toppen fra flere nasjoner. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
ETTERTRAKTET: Petter Northug og Marit Bjørgen er ettertraktede skiløpere, men Vegard Ulvang vil gjerne ha utøvere i toppen fra flere nasjoner. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media