Ikke bråk med kompisen min!

- Rørende å se Rooney forsvare Ronaldo.

(Dagbladet.no): Det sies at Wayne Rooney ikke var på talefot med Cristiano Ronaldo etter sommerens VM-sluttspill i Tyskland. Ronaldos innblanding da Rooney fikk rødt kort i kvartfinalen forårsaket den reneste lynsjestemning i England - og særlig var det Ronaldos blunking mot Portugal-benken som fikk tabloidavisene til å bruke titler som «You fu***** winker».

Likevel har de to framstått som perlevenner denne sesongen - og det kom godt til syne i gårsdagens FA-cupomkamp mot Middlesbrough.

- Ganske stolt

På overtid, da United ledet 1-0 og tiden var i ferd med å renne ut for Boro, kortsluttet James Morrison. Han satte inn en vill takling på Ronaldo ute ved sidelinja og fikk direkte rødt kort.

Da gikk rullegardina ned for Wayne Rooney - som måtte holdes igjen for å ikke fly i strupen på Morrison. United-spissen hadde allerede gult kort, og var heldig som ikke fikk marsjordre.

- Rooney forsvarer bare kompisen sin, mente Sky Sports-ekspert Jamie Redknapp.

Redaktør for Uniteds norske supporterklubb, Lars Morten Olsen, synes heller ikke Rooney fortjente utvisning for reaksjonen sin.

- Jeg er ganske stolt av det. Ikke at Rooney kommer i klammeri, men at de til de grader ser ut til å være på samme parti. Det er nesten rørende å se Rooney stå opp for Ronaldo, sier Olsen til Dagbladet.no.

RASENDE: Middlesbroughs Abel Xavier måtte legge hånda rundt halsen på Wayne Rooney for å stanse ham fra å gå løs på James Morrison, etter den hodeløse taklingen på Cristiano Ronaldo. Foto: AP
RASENDE: Middlesbroughs Abel Xavier måtte legge hånda rundt halsen på Wayne Rooney for å stanse ham fra å gå løs på James Morrison, etter den hodeløse taklingen på Cristiano Ronaldo. Foto: AP Vis mer

Satt i bilen med Ferguson

I sommer hadde han Sir Alex Ferguson på besøk i Oslo da Rooney ble utvist mot Portugal i forbindelse med at supporterklubben feiret 25 års-jubileum.

Ferguson så kampen for seg selv på hotellrommet, men dagen etter var Olsen til stede da alvoret gikk opp for United-manageren.

- Ferguson så kampen på rommet sitt, og deretter var det rett på jubileumsmiddag. Vi snakket ikke om kampen i det hele tatt, og Ferguson var i perlehumør. Dagen etter skulle vi kjøre til Gardermoen halv åtte på morgenen. Noen nevnte at Ronaldo hadde blunket til benken da Rooney ble utvist, og det hadde han tydeligvis ikke fått med seg, forteller Olsen.

- Han snudde seg mot Diana Law (Uniteds pressekontakt) og spurte: «Stemmer det?» Hun bekreftet at det hadde skjedd, og da kunne jeg se hvordan ansiktsuttrykket forandret seg. Det ble knapt sagt et ord fra Grand Hotell til Gardermoen. Jeg prøvde å dra i gang noen høflighetsfraser om vær og vind, men jeg nådde ikke fram. Han satt i dyp konsentrasjon og tenkte. Jeg så han skrev en tekstmelding, og mer enn det vet jeg ikke. Men jeg er temmelig sikker på at han innkalte de to til et møte og renset lufta.

Uansett hva Ferguson gjorde ser det ut til å ha virket...

Ikke bråk med kompisen min!
<B>FIKK STRAFFE:</B> Jonathan Woodgate tok en råsjans, kastet seg inn i en takling mot Cristiano Ronaldo innenfor 16-meteren og forårsaket straffe.
<B>KONTRAST:</B> Forholdet mellom Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo var nok ikke det aller beste etter VM-kvartfinalen i sommer.