Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ikke Champions League på Åge Hareides menn

- Celtic kontrollerte denne kampen fra start til slutt.

FOR TØFT: Celtic slo Helsinborg 2-0, og avanserer til Champions League.
Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
FOR TØFT: Celtic slo Helsinborg 2-0, og avanserer til Champions League. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix Vis mer

Åge Hareide klarte ikke å lede Helsingborg til mesterligaens gruppespill. Det ble 0-2-tap borte mot Celtic onsdag.

Svenskene røk dermed 0-4 sammenlagt i den siste kvalifiseringsrunden.

Helsingborg kom til Glasgow med håp om et fotballmirakel. I hjemmekampen skapte Hareides mannskap flere store sjanser, men Celtic var dødelig effektive og vant 2-0. Å snu et slikt resultat til avansement hører til sjeldenhetene i europacupene. Det gikk heller ikke onsdag kveld.

- I denne kampen skapte vi ikke stort. Vi burde hatt med oss en ledelse fra hjemmekampen, sa en nedstemt Hareide etter kampen.

Celtic tok tidlig kommandoen i oppgjøret. Etter bare ti minutter sto en ivrig, men tilsynelatende irritert Hareide på sidelinjen og ga spillerne sine instrukser.

Så etter en halvtime kom målet som definitivt skrinla alt håp blant den tilreisende Helsingborg-fansen. På et innlegg spilte Georgios Samaras ballen videre til en frittstående Gary Hooper, som enkelt satte inn 1-0. Det hjalp lite at Hooper sto i en klar offsideposisjon siden linjedommeren holdt flagget nede.

- Det var klar offside, men det endrer ikke på at Celtic fortjente seieren og avansementet, sa Hareide.

Styrte alt Tidlig i annen omgang opprettet HIF et lite trykk. I det 51. minutt tvang Jere Uronen fram en klasseredning fra Fraser Forster.

Det tok likevel ikke lang tid før vertene igjen tok over initiativet og styrte alt på Celtic Park. To minutter før slutt avsluttet Victor Wanyama, som i sin tid prøvespilte for Helsingborg, til 2-0.

- Celtic kontrollerte denne kampen fra start til slutt, medga Åge Hareide.

Thomas Sørum spilte 62 minutter for Helsingborg uten å sette Celtic-forsvaret på de store prøvene. Ardian Gashi spilte hele kampen. Thomas Rogne satt på Celtic-benken som ubenyttet reserve.

Hareides drøm om endelig å lede et lag i den gjeve mesterligaen endte dermed igjen i siste kvalifiseringsrunde. Samme skjebne opplevde han med Brøndby (2002) og Rosenborg (2003). Helsingborg må nøye seg med europaligaspill i høst.

Gladbach-håpet brast Borussia Mönchengladbach hadde et elendig utgangspunkt før bortemøtet med Dinamo Kiev. Tyskerne tapte 1-3 på eget gress, men en så en stund ut til å gjøre et sensasjonelt comeback i Ukraina.

Med Håvard Nordtveit på midtbanen fra start, presset Gladbach fram et selvmål ved Jevgeni Khatsjeridi i det 70. minutt. Juan Arango doblet til 2-0 åtte minutter senere.

Ett tredje mål ville sendt tyskerne videre, men i iveren etter den siste scoringen blottet laget seg, og Ideye Brown reduserte for Dinamo Kiev. Dermed blir det europaliga for Nordtveits lag.

Basel, som var Moldes overmenn tidligere i kvalifiseringen, klarte ikke å gjenta mesterligasuksessen fra forrige sesong (åttedelsfinale). Sveitserne tapte 0-1 borte mot rumenske Cluj, som gikk videre med 3-1 sammenlagt. Greske Pantelis Kapetanos scoret målet for vertene etter 20 minutter.

Spartak Moskva tok seg videre til gruppespillet med 1-1 borte mot Fenerbache i Tyrkia. Russerne avanserte med 3-2 sammenlagt. Ari scoret et tidlig mål for gjestene, mens Moussa Sow utlignet etter 69 minutter.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media