Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ikke dagen for å være Robbie Williams

Klar beskjed til Knoll og Tott.

LILLEHAMMER (Dagbladet.no): Foran langrennet fredag fikk kombinertsportens Knoll og Tott, Petter Tande (20) og Magnus Moan (22), streng beskjed av landslagslege Lars Kolsrud om ikke å være bajaser hvis de merket at kroppen fungerte unormalt.

- Dette er ikke dagen for å være Robbie Williams, sa landslagslegen foran den knallharde 15-kilometeren (seks ganger 2,5 km) på Sjusjøen.

- Sa stopp

- Jeg gikk til det sa stopp. Den første mila satset jeg det jeg var god for. Etter fire runder var det ikke mer igjen, sier Moan etter 11. plassen.

- Jeg tok langrennet som en gjennomkjøring, og ville ikke ta meg ut, sier Tande etter å ha gått i mål på 16.plass - drøyt 11 sekunder bak Håvard Klemetsen på 15.plass.

Tredagerskur

Både Petter Tande og Magnus Moan ble friskmeldt fredag morgen. Tande avsluttet samtidig en tredagerskur for øvre luftveisinfeksjoner, mens Moan slapp med en klar beskjed om at dette «ikke var dagen for å være kjekk og sterk, men å være fornuftig».

- Kan få konsekvenser

GIKK TOM: Magnus Moan merket at det ble slutt på kreftene under dagens kombinertrenn på Lillehammer. Foto: Scanpix
GIKK TOM: Magnus Moan merket at det ble slutt på kreftene under dagens kombinertrenn på Lillehammer. Foto: Scanpix Vis mer

- Begge fikk beskjed om bare å bryte hvis de merket noe unormalt. Da fikk de ta langrennet som trening. Tar de seg ut når kroppen ikke fungerer, kan det få konsekvenser for lang tid framover, sier Lars Kolsrud til Dagbladet.

Ei uke i senga

Tande hadde ikke gått på ski på ei uke da han startet på fredagens 15-kilometer.

- Jeg ble dårlig etter rennet i Kuusamo sist søndag, og har stort sett holdt senga denne uka. I dag tror jeg kroppen er bra nok til at jeg kan kjøre med full spiker igjen, sier Tande foran kombinertsprinten.

- Jeg skal også gå mye fortere i dag. Klaffer det i bakken, skal jeg være med og kjempe helt framme, sier Magnus Moan.

- Kan bli pallen

Landslagstrener Frode Moen var skuffet over plasseringene fredag, men vet at det snur seg fort.

- Allerede i dag kan vi være tilbake på pallen. Jeg har voldsom tro på Petter, som trass i et mislykket sistehopp endte på femteplass i bakken i går. Noe nytt oppvaskmøte som det i Kuusamo, blir det ikke snakk om. Gutta skjønner sjøl hva som kreves, sier landslagssjef Frode Moen til Dagbladet på lørdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media