- Ikke den beste dagen å være Chelsea-supporter

Blåonsdag etter RBK-kampen.

(Dagbladet.no): - God dag! Er dette Egil Lutro, redaktør i Chelsea Supporters Norway?

- Ja. Men jeg vet ikke om jeg vil innrømme det akkurat i dag, svarer Chelsea-supporteren spøkefullt i den andre enden av telefonlinja.

Humøret er altså ikke borte til tross for at laget hans i går spilte smått pinlige 1-1 mot Rosenborg i Champions League.

Men noen veldig god dag er det ikke.

- Lite mobbing

- Dette er ikke enn kjekk dag å være Chelsea-supporter på. Men jeg har faktisk sluppet ganske godt unna mobbing fra rivaliserende fans. Samtidig trøster jeg meg med at vi vanligvis starter Champions League godt, for så å kollapse. Denne gangen blir det kanskje motsatt, håper Lutro.

For sikkerhets skyld er han også supporter av Brann, og dermed ute av stand til å nyte Rosenborgs suksess.

- Før kampen spurte kona mi om jeg ikke skulle heie på Rosenborg, ettersom det er et norsk lag. Men jeg tror et blikk var nok til å røpe mitt svar på det, humrer Lutro.

BLÅONSDAG: Chelsea-supporterne jublet ikke mye i går da laget deres bare klarte 1-1 mot Rosenborg på Stamford Bridge. Foto: SCANPIX
BLÅONSDAG: Chelsea-supporterne jublet ikke mye i går da laget deres bare klarte 1-1 mot Rosenborg på Stamford Bridge. Foto: SCANPIX Vis mer

Resultatet i går mener han først og fremst skyldes at bortelaget la seg tilbake på banen - samt at Chelseas spisser ikke akkurat overbeviste foran mål.

- Så du er enig med José Mourinho, som legger ansvaret på spissene?

- Jeg er alltid enig med Mourinho, jeg. Han er en klok mann, sier Lutro, som har full tillit til portugiseren som sjef for Chelsea i framtida.

- RBK-taktikk mot Man. United?

- Jeg ser ikke hvem andre som skulle kunne komme inn og gjøre en bedre jobb, så det blir helt søkt å snakke om å sparke ham. Internt i Chelsea tror jeg dessuten ikke dette er noen problemstilling, han er ikke så presset som pressen skal ha det til, tror han.

Noe av årsaken til vestlondonernes trøbbel i det siste er utvilsomt skadene til Didier Drogba og Frank Lampard - de gode eggene, ifølge Mourinho.

I dag går rapportene på at duoen heller ikke kan spille storkampen mot Manchester United til helga.

- Det er veldig synd, for disse to er veldig viktige for oss. Særlig Lampard, fordi han både står bak mål og scorer mål sjøl, mener Lutro.

- Ikke den beste dagen å være Chelsea-supporter

- At de er ute, gjør ikke oppgaven enklere for oss mot Manchester United, så kanskje vi skal prøve en RBK-vri og forsvare oss med alt vi har, undrer en fortsatt blid Chelsea-supporter.

DAVID MATCHET GOLIAT: Rosenborg, her representert ved Alexander Tettey (foran), klarte uavgjort borte mot Tal Ben Haims Chelsea.