Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

U21-spillerne utelukker ikke klubbytte ved nedrykk:

- Ikke den hverdagen man ønsker seg som ung og lovende fotballspiller

Mener at 1. divisjon ikke er forenelig med spill for U21-landslaget.

Viking-spiller Julian Ryerson utelukker ikke en overgang til en annen klubb etter at Viking rykket ned til OBOS-ligaen. Her sammen med Martin Ødegaard på det norske U21-landslaget. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Viking-spiller Julian Ryerson utelukker ikke en overgang til en annen klubb etter at Viking rykket ned til OBOS-ligaen. Her sammen med Martin Ødegaard på det norske U21-landslaget. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRAMMEN (Dagbladet): For to av U21-landslagsspillerne kan neste sesongs klubbsituasjon bli uholdbar med tanke på videre satsing.

I den seneste U21-troppen, som møtte Irland på tirsdag i Drammen, var det ingen spillere fra klubber i lavere divisjoner i Norge. Erlend Dahl Reitan har riktignok vært på utlån i Bodø/Glimt denne sesongen, men drar nå tilbake til Rosenborg.

Julian Ryerson leverte nok en solid forestilling i 2-1 seieren over Irland, men på klubblaget har det gått trått. Viking har hatt en katastrofal sesong i Eliteserien og det ble tidlig klart at de ikke ville overleve på øverste nivå.

Nedrykket er klart, men Ryerson blir neppe med laget ned.

Ettertraktet

- Det er litt som jeg har sagt tidligere. Jeg skal spille to kamper nå, også får vi ta det etter det. Det jeg kan si er at vi er ganske samkjørte, jeg og Viking, så jeg tror det skal ordne seg greit.

Du utelukker ikke et klubbbytte?

- Nei, det kan jeg ikke gjøre, sier Viking-spilleren, som fort kan bli en ettertraktet mann blant andre klubber etter nedrykket.

- Jeg får høre litt av hvert, men det er ikke noe jeg vil gå ut med. Vi får se etter hvert.

U21: Vebjørn Hoff og AaFK har fortsatt gode muligheter til å holde seg i Eliteserien. Men ved nedrykk frister ikke spill i OBOS-ligaen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
U21: Vebjørn Hoff og AaFK har fortsatt gode muligheter til å holde seg i Eliteserien. Men ved nedrykk frister ikke spill i OBOS-ligaen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Ikke den hverdagen man ønsker seg

En annen spiller som kan stå i fare for å være under kontrakt med en 1. divisjonsklubb ved sesongslutt, er Aalesund-spiller Vebjørn Hoff.

Han innrømmer at spill på nivå to ikke frister for en spiller i hans posisjon.

- Du vil ikke tenke den veien, men 1. divisjon er ikke den hverdagen man ønsker seg som ung og lovende fotballspiller, og for en som har spilt såpass mye Tippeliga som jeg har. Jeg vil ikke si at det er et must, og jeg har stor tro på at vi holder oss og at jeg ikke kommer i den situasjonen. Men hvis det skulle skje, får vi ta det da, forteller midtbanespilleren.

Kan et klubbbytte bli aktuelt på sikt?

- Jeg er fra Ålesund og har alltid vært AaFK-fan, men jeg har også en egen karriere å tenke på. En dag kan det hende at den ikke tar samme vei som AaFK og jeg håper at jeg kan dra til en større klubb senere. Men vi får ta det når den tid kommer.

Heller ikke Ryerson mener at spill i OBOS-ligaen er forenelig med spill for Norges U21-landslag.

- Det er jo noen steg opp. Jeg har ikke vært i 1. divisjon, men har kun spilt i Eliteserien og Tippeligaen, men det er nok en forskjell, mener han.

AaFK kjemper for tilværelsen

For Hoff og AaFK lever håpet om videre spill i Eliteserien videre. Med to kamper igjen av årets sesong, ligger sunnmøringene tredje sist, ett poeng foran Sogndal på nedrykk.

I de to siste kampene møter AaFK Sarpsborg og Strømsgodset, som er nummer 3 og 4 på tabellen. Hoff har imidlertid stor tro på at de klarer å holde sogningene bak seg på tabellen.

- Vi har det i våre egen hender, særlig med tanke på kvalikplass. Gjør vi vår jobb, og vinner begge kampene, er det en stor mulighet for at vi kan stå direkte også, men det er ikke noe vi tenker mye på.

Hoff har vært borte fra laget den siste uka, men kan fortelle om god stemning innad i klubben den siste tiden.

- Jeg har snakket med dem, og det virker som det er bra trøkk på trening. Hvis vi slår Sarpsborg på søndag og de andre taper, blir det fort en veldig spennende siste serierunde også, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!