- Ikke den store følelsen

Ni måneder etter at 31-åringen la opp, vinner Thomas Alsgaard karrierens femte OL-gull.

- Jeg vil gi honnør til Bjørge Stensbøl og co. for det arbeidet som er lagt ned for å oppnå dette resultatet. For egen del har jeg ikke den store følelsen. Det gode løpet og opplevelsen av å vinne ble ødelagt på løpsdagen i Soldier Hollow, sier Alsgaard.

Torsdag vant han fram i Idrettens internasjonale voldgiftsdomstol (CAS) og rappet jaktstartgullet i 2002-OL fra juksemakeren Johann Mühlegg. Dermed står det norske langrennsesset tilbake med fem OL-gull i karrieren.

- Det er hyggelig at historiebøkene nå vil fortelle at jeg har vunnet fem OL-gull, mente Alsgaard torsdag.

Ifølge «idrettshistoriker» Per Jorsett har det ikke skjedd tidligere at en utøver som ikke lenger er aktiv, har vunnet OL-gull.

- Den eneste sammenligningen jeg kommer på er Thorleif Haugs bronsemedalje i 1924, som mange, mange år etterpå ble tilkjent norskamerikaneren Anders Haugen på grunn av en regnefeil, sier Jorsett til NTB.

Også Haugen fikk til slutt sin medalje etter Chamonix-OL. 86 år gammel kom han til Norge og fikk bronsen overlevert av multitalentet Thorleif Haugs yngste datter.

Likevel satt Haug igjen med tre gull fra Chamonix, fordelt på langrenn og spesielt hopp. Haug døde i 1934, bare 40 år gammel.

(NTB)