Ruud tapte finalen

- Ikke det første offeret

Rafael Nadal (36) hadde full kontroll på Casper Ruud (23) og tok en ny Grand Slam-tittel.

TAPTE: Casper Ruud måtte gi tapt for tennislegenden Rafael Nadal i French Open-finalen. Foto: Reuters/NTB
TAPTE: Casper Ruud måtte gi tapt for tennislegenden Rafael Nadal i French Open-finalen. Foto: Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rafael Nadal - Casper Ruud 6-3, 6-3, 6-0

PARIS/OSLO (Dagbladet): Casper Ruud spilte sitt livs største kamp da han møtte idolet Rafael Nadal i French Open-finalen søndag ettermiddag. Foran kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit på tribunen skulle Ruud jakte en sjokkseier.

For Ruud var langt fra favoritt på forhånd og gruskongen Nadal viste igjennom kampen hvorfor han kalles nettopp det.

Nadal slo nordmannen i tre strake sett og kunne slippe jubelen løs for sin utrolige 14. French Open-tittel.

- Det første jeg må gjøre er å gratulere Rafa. Vi vet alle hvilken vinner du er. Jeg fikk føle hvordan det var å spille mot deg i finalen. Det er ikke lett. Jeg er ikke det første offeret, sier Ruud etter kampen til latter og massiv applaus fra publikum.

- Du er en sann inspirasjon, fortsatte Ruud om Nadal.

DOMINERTE: Rafael Nadal hadde full kontroll på Casper Ruud. Foto: Reuters/NTB
DOMINERTE: Rafael Nadal hadde full kontroll på Casper Ruud. Foto: Reuters/NTB Vis mer

- En ære

For det norske tennisesset ble det en tung dag på grusen i Paris. 23-åringen møtte rett og slett en bedre spiller og var aldri i nærheten av seieren.

Han fikk imidlertid gode ord av Nadal etter kampen.

- Det er en ære å spille mot deg. Du er fantastisk. Jeg vil gratulere deg med den gode karrieren du har. Jeg er veldig glad på dine vegne og din familie. Jeg ønsker deg alt det beste, sa Nadal i talen etter seieren.

LER: Publikum brøt ut i latter av det Casper Ruud sa etter kampen mot Rafael Nadal. Video: MAX / Discovery+. Vis mer

Og Ruud trenger ikke å henge med hodet. For en semifinale i French Open er historisk i norsk tennissammenheng og han er ikke den første som har blitt knust av Nadal i en Grand Slam-finale.

- Dette er det største som har skjedd meg noen gang i mitt liv og min karriere. Det er forhåpentligvis starten på noe som kan skje flere ganger, sier Ruud på pressekonferansen etter kampen.

HYLLER NORDMANNEN: Roland Garros-vinner Rafael Nadal om Casper Ruud. Video: Discovery +. Vis mer

Nadals knallstart

Det ble en tung åpning på finalen for Ruud som tapte de første gamene i settet. Nadal brøt dermed Ruuds servegame ved første anledning og han Ruud hentet seg aldri inn igjen. Han tapte til slutt settet 6-3.

Ruud gjorde tidlig en del feil han vanligvis ikke gjør. Han viste til tider frustrasjon og henvendte seg til familien og trenerne på tribunen.

I det andre settet fikk Ruud en klart bedre start enn i det første. Nordmannen holdt servene sine i starten og det sto 3-1 til Ruud etter tre games.

Det var takket være flere gode server fra Ruud. Det er noe har jobbet knallhardt med det siste året. Serven hans har blitt blant de aller beste på touren, kunne Øivind Sørvald i teamet til Ruud fortelle til Dagbladet før kampstart.

Så svarte Nadal slik nesten bare Nadal kan. Spanjolen tok fem strake games og vant settet 6-3.

NESTENULYKKE: Det gikk nesten galt for dommeren under French Open-finalen søndag 5. juli. Bilder fra MAX og Discovery+ Vis mer

Tegn til resignasjon

I det tredje settet fortsatte dessverre nedturen for Ruud. Rafael Nadal åpnet igjen godt og brøt Ruuds serve umiddelbart. Han ledet 3-0 etter tre sett og da han også brøt Ruuds andre servegame i settet var det få veier tilbake.

Det ble etter hvert tegn til resignasjon i Ruud-boksen. Der de tidligere manet og forsøkte å oppmuntre, satt de stille og bevitnet det som skjedde.

Ruud klarte heller aldri å ta et game i det siste settet og røk på et 6-0-tap. Dermed tapte han kampen i tre strake sett.

French Open sendes på Discovery+.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer