Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ikke doptestet på seks måneder

Halvard Hanevold (36) og de andre norske skiskytterne har ikke vært dopingtestet siden i vinter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdenscupavslutningen i Holmenkollen i slutten av mars er siste gang norske skiskyttere så snurten av norske eller internasjonale dopingjegere - altså et halvt år siden.

-  Vi har faktisk snakket litt om det i miljøet, for det er litt rart at vi ikke har hatt besøk av dopingkontrollører på så lang tid, sier Halvard Hanevold til Dagbladet.

Han stiller seg spørsmålet om dopingjegerne gikk på en klekkelig budsjettsprekk under OL.

-  I Torino var det helt sjukt. Der ble jeg testet fem ganger på tre dager, sier Asker-mannen som reiste hjem fra lekene med sølv på sprinten og bronse på normalprogrammet.

Signaleffekt

Han mener det er viktig at utøverne blir testet utenfor sesongen og konkurransene.

-  Det er da man legger grunnlaget, og for den som vil jukse er det mulig å gjøre mye rart på et halvt år. Ikke minst med tanke på det preventive er alle derfor tjent med en effektiv dopingkontroll. Det er bedre at vi blir testet for mye enn for lite, sier Hanevold - og påpeker at de i tidligere sesonger er blitt testet jevnlig også utenfor konkurransesesongen.

-  Men jeg føler ikke at det er noe problem at det er blitt slik i år, for jeg tror ingen mistenker norske løpere for å dope seg, sier han.

HYPPIG TESTET UNDER OL: Halvard Hanevold reagerer på at dopingjegerne ikke har komemt på besøk siden sesongen sluttet i april. Foto: Bjørn Langsem
HYPPIG TESTET UNDER OL: Halvard Hanevold reagerer på at dopingjegerne ikke har komemt på besøk siden sesongen sluttet i april. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Verdenscupåpningen i svenske Östersund er bare snaue to måneder unna, og skiskytterherrenes nye landslagssjef, Kjell Ove Oftedal, mener det er kritikkverdig at ingen dopingjegere har oppsøkt utøverne verken privat eller på samling.

-  Jeg har ikke sett en dopingjeger siden jeg overtok som landslagssjef. Vi ønsker at utlendingene blir testet, og så lenge vi ønsker det, så ønsker vi at de skal teste oss også. Om ikke annet så iallfall for signaleffekten overfor utlendingene, sier Kjell Ove Oftedal til Dagbladet.