- Ikke en ekspert på keepere

BRUSSEL (Dagbladet): Om landslaget ikke har et keeperproblem så har treneren det. Drillo er veldig usikker når det gjelder målvaktsjobben.

Og situasjonen blir ikke enklere når Drillo sier dette: - Jeg betrakter meg ikke som en ekspert på å vurdere keepere.

Thomas Gill står mot Belgia fordi Drillo lenge har tenkt på å gi Duisburg-keeperen en sjanse. Men uansett hvor bra han måtte spille er det ikke sikkert han står neste gang.

Og dermed vakler Drillo i sin egen argumentasjon. Fordi det inntil i går har vært en grunnregel at du ikke spiller deg ut av laget gjennom god innsats i Drillos.

Valgt usett

Drillo har aldri sett Thomas Gill spille fotball i Bundesliga. Det eneste han vet er det han har fått med seg på TV.

- Jeg vet ganske godt hva Thomas står for, sier Drillo.

- Han har stått jevnt bra hele tida.

- Men bra i kveld også betyr altså ikke at han får stå mot Danmark?

- Jeg kan ikke svare på det nå. Jeg vet ikke, sier Drillo.

Det han derimot vet er at situasjonen til Frode Grodås bare blir verre og verre. Og plutselig - etter det Drillo omtaler som en god Frankrike-kamp med en glipp - er den tidligere landslagskapteinen på benken.

Mindre sikker

- Det faktum at Frode ikke spiller klubbfotball gjør at situasjonen hans nå er langt mindre sikker, sier Drillo. - Nå stilles det en del spørsmål ved Frode som ikke er stilt tidligere. Og derfor kan han risikere å miste en VM-plass.

Men:

- Det er ikke sikkert.

Konklusjonen må bli at det eneste som er sikkert er at alt er enda mer usikkert enn før. Når det gjelder keepersituasjonen to og en halv måned før VM, dynges Drillo ned av spørsmål. Og per dato er ingen rundt laget i stand til å svare på dem.

Når sjøl ikke en eventuell storkamp av Gill i kveld betyr tillit mot Danmark, virker det håpløst.