Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Danmark - Frankrike

- Ikke en kamp du vil ha på CV-en

Drillo slaktet Frankrike, men får svar av tidligere landslagselev.

JUBEL: De danske spillerne feiret naturlig nok hemningsløst for avansement. Alle var imidlertid ikke så imponert over det som ble levert på banen. Foto: AFP / Jewel Samad
JUBEL: De danske spillerne feiret naturlig nok hemningsløst for avansement. Alle var imidlertid ikke så imponert over det som ble levert på banen. Foto: AFP / Jewel Samad Vis mer

Danmark mot Frankrike ble den første målløse kampen i årets VM. Det var også den kampen med færrest skudd i løpet av mesterskapet.

Begge lagene kunne gå videre med uavgjort, og etter hvert som minuttene gikk ble det mer og mer tydelig at lagene var fornøyd med tingenes tilstand. Lagene tok få offensive sjanser, og mot slutten av kampen brøt det ut en pipekonsert over nesten hele stadion i Moskva.

Egil «Drillo» Olsen var med som kommentator for NRK, og slaktet oppvisningen fra begge lag.

VM-STUDIO: Danmark er videre, og i VM-studio snakker vi om Åge Hareides suksess. Programleder: Øyvind Godø. Foto: Stian Pedersen Vis mer

- Dette er en trist forestilling.

- Pinlig.

- Dette er det blekeste franske landslaget noensinne.

- Det er 22 spillere som står dønn stille, var noen av frasene den tidligere landslagssjefen brukte for å oppsummere kampen.

Alle var imidlertid ikke enig med «Drillo».

Bohinen svarer

Hans tidligere elev på landslaget, Lars Bohinen, var av en helt annen oppfatning.

- Ubegripelig at de to NRK kommentatorene ikke begriper at kampen mellom Danmark og Frankrike blir som den blir...#lystågåvidere, skrev den nåværende AaFK-treneren på Twitter.

Bohinen endte på 49 landskamper og 10 mål for Norge.

- Folk har betalt penger for dette

Flere støtter også Drillos oppfatning av kampen, og mente at Danmark og Frankrike kunne bydd på litt mer underholdning.

- Dette har vært en ufattelig svak kamp. Begge lag har mer offensiv kraft enn det de viste i dag. Folk har betalt penger for å se en kamp i VM, men spillerne svettet knapt. Som tidligere profesjonell fotballspiller, ville jeg ikke hatt denne kampen på CV-en min, sa BBCs ekspert, Dion Dublin.

Aftonbladets kommentator, Simon Bank, var også svært skuffet over hva Åge Hareide og Danmark leverte.

- To uker ut i dette mesterskapet fikk vi turneringens første kamp som savnet alt. Ja, alt. Intensitet, dramatikk, teknikk, fart, wienerbrød med sjokolade, Michel Houellebecq, nærkamper, nerve. Danmark - Frankrike - en kamp uten verken mål eller mening.

- Spilte på resultatet

Verken Hareide eller Frankrikes landslagssjef, Didier Deschamps, var imidlertid spesielt angrende etter å ha servert turneringens første 0-0-kamp.

- Vi har nådd målet vårt, det viktigste for oss var å vinne gruppen. Jeg vet at det ikke var en spennende kamp, for Danmark visste også at ett poeng var nok til avansement. Men vi hadde noen muligheter. Uavgjort var godt nok, vi trengte ikke å ta noen sjanser for å gjøre det bedre. Vi forsøkte å vinne. Jeg vil si at det var en nøytral kamp de siste 15 minuttene, sa Deschamps på pressekonferansen etter kampen.

- Vi behøvde bare ett poeng i kampen i dag. Vi spilte på resultatet i dag, sa Hareide.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media