AKTUELL FOR PALLEN IGJEN.  Mads Østberg er aktuell for pallen i Rally Portugal. I år har det vært nordmenn på pallen i samtlige VM-runder. Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix
AKTUELL FOR PALLEN IGJEN. Mads Østberg er aktuell for pallen i Rally Portugal. I år har det vært nordmenn på pallen i samtlige VM-runder. Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpixVis mer

Ikke en pall uten nordmenn i Rally-VM

Både Østberg og Mikkelsen kjemper i toppen i Portugal.

Så langt har hver eneste VM-runde i rally hatt minst én nordmann på seierspallen.

Mads Østberg og Andreas Mikkelsen er begge ute etter nye topplasseringer i Rally Portugal.

 Østberg kommer fra to annenplasser i de siste VM-rundene i Mexico og Argentina, mens Andreas Mikkelsen har tre tredjeplasser fra Monte Carlo, Sverige og Mexico.

I Argentina ble det derimot full stopp på den første etappen, men nordmannen i sin VW Polo var blant de aller raskeste på de avsluttende prøvene.

Ny bil og ny trasé VM-runden i Portugal er denne gangen flyttet tilbake til Porto-området litt lenger nord i landet. Dermed vil prøvene være helt nye for dagens toppførere. Det er blant andre Andreas Mikkelsen tilfreds med.

I sesongens femte VM-runde jakter 25-åringen sesongens fjerde pallplassering - og det i en ny og oppgradert bil.

- Bilen er oppgradert og jeg har kjørt den litt på test. Jeg har fått en god følelse og den kjennes veldig bra. Jeg gleder meg til å ta den i bruk også i konkurranse, sier Mikkelsen.

- Jeg har gode minner fra Portugal, og er optimistisk. En topp tre-plassering er absolutt realistisk, sier han.

Publikumskaos Etappene og prøvene skal kjøres i stor grad på fjellet, hvor det er helt åpent terreng. Det er brede og fine veier. Ved nedbør må førerne forberede seg på at det blir veldig glatt.

Det er dessuten ventet horder med tilskuere. Etter rallyet i 2001 ble løpet flyttet fra Porto-området nettopp på grunn av at så mange tilskuere skapte kaos rundt prøvene.

- Vi trives godt på nye etapper, og har tidligere vist at vi mestrer det bra. Derfor mener jeg at det er en fordel for oss at ingen av våre konkurrenter har erfaring med årets etapper, sier Andreas Mikkelsen.

Hans lagkamerat i VW-teamet, franske Sebastien Ogier, jakter sin femte seier på grusen i Portugal. Det blir altså i en ny trasé heller ikke Ogier har kjørt.

Henning Solberg, Anders Grøndal (RC2), Ole Christian Veiby (RC3) og Marius Aasen (RC4) stiller også til start i Portugal.
(NTB)