VINNERMÅLET: Jerzy Dudek klarte ikke å stoppe Makouns skudd. Foto: SCANPIX/AFP/THIERRY ZOCCOLAN
VINNERMÅLET: Jerzy Dudek klarte ikke å stoppe Makouns skudd. Foto: SCANPIX/AFP/THIERRY ZOCCOLANVis mer

- Ikke en prestasjon i verdensklasse

Men Lyon berget håpet med seier over Real.

|||

Real Madrid-stjernene jaget et viktig bortemål, men Lyon sto imot og vant 1-0 i mesterligaen tirsdag. Håpet lever dermed om avansement.

Men en ledelse på ett mål er ikke all verden å ta med seg til returoppgjøret i den spanske hovedstaden. Hvis forsvaret sitter like godt som i tirsdagens annenomgang kan det likevel bli godt nok.

- Kollektivt er vi veldig godt fornøyd, men jeg vil ikke kalle det en prestasjon i verdensklasse, sa Lyon-trener Claude Puel.

For Real Madrids stjerneangripere brukte mesteparten av annenomgangen på å jage en utligning etter Jean Makouns nettkjenning like etter hvilen.

Cristiano Ronaldo, Kaká og de andre stjernene fikk flere muligheter, men maktet ikke å få med seg bortemålet. Tidligere Lyon-stjerne Karim Benzema prøvde seg blant annet med flere frisparkforsøk, men til hjemmefansens glede var ikke siktet fininnstilt.

Makouns sikte var det derimot ingenting i veien med. To minutter etter hvilen brøt han fri og stormet mot Real-målet. Iker Casillas ble satt ut av spill av skuddet som hadde en fin dupp.

Det var en fin opptur for Lyon-spillerne og fansen, som har opplevd vanskelige tider i serien denne sesongen.

- I kveld fikk supporterne se at når vi møter de beste spillerne i verden, så kan vi matche dem, sa Puel.

(NTB)