OPPVASKMØTE:   Steve Clark måtte snakke ut med motstander og egen trener etter dagens cupkamp Foto: Trond Reidar Teigen / NTB SCANPIX
OPPVASKMØTE: Steve Clark måtte snakke ut med motstander og egen trener etter dagens cupkamp Foto: Trond Reidar Teigen / NTB SCANPIXVis mer

- Ikke en tippeligaspiller verdig

Måtte snakke ut med Steve Clark.

(Dagbladet): Det gikk hett for seg da Hønefoss måtte ha straffesparkkonkurranse for å slå 2.divisjonslaget Birkebeineren i kveld.

Steve Clark ble helten med to redninger. Men amerikaneren kom ikke i rampelyset for målvaktprestasjonene sine.

Amerikaneren hånet Birkebeiner-spillerne på det groveste under straffesparkene, og fikk et gult kort for innsatsen. Livesendingen viste at han stormet etter Anders Torgersen da han bommet på sin straffe. Da hadde Clark også skreket på unggutten før straffen.

- Han får bare være som han er, men det er ikke en tippeligaspiller verdig, forteller Anders Torgersen.

Unggutten kunne ikke forstå at en så erfaren spiller tok det ut på spillere i lavere divisjoner, men ville ikke si noe om hva han skrek i øret da Dagbladet ringte ham etter kampslutt.

- Han gjorde det ikke bare på meg heller. Det var både på Awat (Peyghambernejad) og Thomas (Solvoll), forklarer Torgersen.

Det er ikke første gang Steve Clark kommer i rampelyset på grunn av temperamentet sitt. I fjor fikk han 10.000 i bot etter å ha skreket:  - Bra jobbet, jævla homser. Kos dere i Adeccoligaen, jævla f**ter. til Stabæk-fansen.

Oppvaskmøte 21-åringen var ikke fornøyd med oppførselen til Steve Clark. Etter kampen gikk han bort til amerikaneren for å snakke ut.

- Først  ville han ikke snakke med meg, men jeg insisterte, og da fikk vi snakket ut sa Torgersen. Birkebeiner-spilleren fikk pratet ut både med Clark og Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud, og vil legge saken død.

- Clark fortalte meg at han har jobbet mye temperamentet sitt, og beklaget oppførselen. Smerud var veldig ålreit å snakke med, sier Torgersen.

Som sto fram som voksen da det kokte over for eliteserie-keeperen.

Skam for fotballen
Trener for Birkebeineren, Ørjan Christiansen, var heller ikke imponert over keeperens oppførsel.

- Jeg må først og fremst si at dette var skammelig oppførsel av Steve Clark. Han gjør skam på seg selv og han gjør skam på klubben sin Hønefoss. Jeg vil dra det så langt å si at han setter fotballen i vanry med sin oppførsel i forbindelse med straffesparkkonkuransen, sier Ørjan Christiansen til TV 2 Sporten.

- Det Clark presterer er å gå helt opp i ansiktet på to unge gutter og håne dem etter at de bommet på straffespark. Det er lavmål og skammelig og hadde jeg vært trener for det laget så ville han aldri ha fått spilt igjen, raser han ifølge TV2.

Gikk for seier Hønefoss måtte ha straffer for å greie å slå 2.divisjonslaget Birkebeineren. Men det overrasket ikke Birkebeiner-spiller Anders Torgersen.

- Vi er gode på hjemmebane, og hadde troa på at vi skulle ta dem før kamp, slår han fast. Unggutten innrømmer at han er skuffet over at blåtrøyene ikke greide å utløse cup-bomben, men kvelden på Årbogen vil han huske.

- Vi spilte utrolig bra. At det skulle bli avgjort på straffer er bare... Uff, trist og kjedelig, sukket Torgersen.

Sprø målvakt
Steve Clark uttalte seg til Ringerikes Blad etter kampen.

- Mange ganger er det de sprø målvaktene som vinner, sier amerikaneren til avisa. Han var ikke flau over oppførselen:

- Det er psykologisk. Laget deres sa mye rart til meg under kampen. Jeg vokste opp med dette. Jeg liker å gjøre det. Jeg prøvde å slutte, men hvis de vil gjøre det, kan jeg gjøre det tilbake. Det er greit for meg, sier han til Ringerikes Blad.