FÅR IKKE GJORT NOE: Sportssjef Ronny Nilsen støtter klubbene i deres trenervalg, uansett hvem de velger. Så lenge de følger regelverket. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
FÅR IKKE GJORT NOE: Sportssjef Ronny Nilsen støtter klubbene i deres trenervalg, uansett hvem de velger. Så lenge de følger regelverket. Foto: Cornelius Poppe / ScanpixVis mer

- Ikke en uproblematisk sak

Men sportssjefen mener det er opp til hver enkelt klubb å ansette trenere.

(Dagbladet): Sportssjef Ronny Nilsen hevder han uttalte seg på generelt grunnlag da han kommenterte Odfjell-saken i Bergens Tidende søndag, og mener at hver enkelt av tidligere dopingsaker må vurderes for seg selv.

- Friidrettsforbundet tar sterk avstand fra doping. Denne konkrete saken er heller ikke uproblematisk, det finnes jo en forhistorie med Odfjell. Lovverket, slik det foreligger i dag, utestenger ikke personer som stod utenfor NIF på det tidspunktet de var involvert med doping. Det er opp til hver enkelt klubb hvilken trener man vil ansette så lenge disse inngår avtale som sikrer at vedkommende anerkjenner og respekterer dopingbestemmelsene, sier Nilsen til Dagbladet.

- I forhold til denne saken stiller vi oss bak Gular fordi klubben har rett til å gjøre det de gjør. På samme måte har Norna Salhus også rett til å bruke ham så lenge treneren har inngått en slik skriftlig avtale. Så får vi internt se hvordan vi skal løse slike saker fremover, og det er på denne bakgrunn vi har sendt en forespørsel til Norges Idrettsforbund om å få på plass felles retningslinjer.