FIKK IKKE BILLETT: London-borgermester Boris Johnson. Foto: AFP Photo / DAVID BEBBER
FIKK IKKE BILLETT: London-borgermester Boris Johnson. Foto: AFP Photo / DAVID BEBBERVis mer

Ikke engang borger-mesteren fikk OL-billett

Fullstendig billettkaos til OL i 2012. Noen fikk for mange, andre fikk ikke i det hele tatt.

(Dagbladet): OL i London 2012-organisatorene får kraftig kritikk etter at over 250 000 mennesker har ikke fått billett, mens de som har fått billett har fått alt for mange og dermed sliter med å betale, skriver The Times.

En kunne søke om billetter til neste sommers store begivenhet frem til 26. april, og i disse dager har de som søkte fått svar på om de fikk billetter eller ikke.

Søkere ble fortalt at det var usannsynlig at en ville vinne mange billetter i trekningene, og flere har derfor søkt om billetter til store summer i den tro at de bare ville få et knippe av billettene de har søkt om.

I tillegg er penger trukket fra millioner av menneskers kontoer uten at de vet hvilke øvelser de faktisk har billetter til.

Formann i LOCOG, Ol i Londons organisasjons-komité, Sebastian Coe, måtte i dag rykke ut og forsvare billettsystemet.

- Jeg forstår at for noen har dette vært skuffende, men jeg mener oppriktig at dette systemet har vært mer rettferdig enn hvis vi skulle dumpet alle billettene ut på en nettside slik at de som var først ute fikk billett, sier Coe.

Borgermesteren fikk ikke billett Der noen fikk langt flere billetter enn det de søkte om, var det mange søkere som ikke fikk noen i det hele tatt.

OLYMPISKE STADION: Det er her åpningsseremonien, avslutningsseremonien og flere av øvelsene skal holdes. Foto: AP Photo / Matt Dunham / SCANPIX
OLYMPISKE STADION: Det er her åpningsseremonien, avslutningsseremonien og flere av øvelsene skal holdes. Foto: AP Photo / Matt Dunham / SCANPIX Vis mer

Borgermester i London, Boris Johnson, er en av de som ikke har fått billett til tross for at han har vært med i planleggingen av arrangementet.

- Personlig er jeg skuffet over ikke å ha fått billett, men jeg får prøve igjen. Det har åpenbart vært veldig populært å søke og det er ingen overraskelse, men jeg er veldig skuffet over ikke å ha fått billett, sier Johnson ifølge Daily Mail.

Det er også flere utøvere som heller ikke har fått billetter.

Syklist Bradley Wiggins og stuper Tom Daley har ifølge Daily Mail måtte informere familien om at de må følge dem via TV-skjermen.

- Ingen billetter til kone eller barn. Vel, vel, barna får se faren deres på tv da, skrev Wiggins på Twitter.

Måtte øke kredittgrensen En mann, Stephen Hunt fra Hertfordshire, som fikk billetter må nå betale en regning på 100 000 kroner ettersom han ikke hadde regnet med å vinne så mange billeter på neste sommers OL.

Mannen hadde søkt om billetter for 36 000 pund etter å ha blitt fortalt at det var usanssynlig at han ville vinne mange billetter i trekningen.

FIKK IKKE BILLETT 2: Syklisten Bradley Wiggins. Foto: Reuters / Denis Balibouse
FIKK IKKE BILLETT 2: Syklisten Bradley Wiggins. Foto: Reuters / Denis Balibouse Vis mer

- Jeg sjekket kortet og det var ikke dekning på det. Da fikk jeg en mail fra billettbyrået som sa at de hadde forsøkt å ta pengene, at det hadde blitt refusert, men at de ville gi meg en ny sjanse.

London 2012 fikk over 20 millioner søknader på bare 6,6 millioner seter, ifølge The Times. Til mennenes 100 meter-finale, der blant annet Usain Bolt skal delta, var det en million søknader til 40 000 ledige seter.

De som ikke har fått billett får en ny mulighet til å søke på flere hundre tusen usolgt billetter i idretter som volleyball og basketball senere denne måneden.

FIKK IKKE BILLETT 3: Stuperen Tom Daley. Foto: Reuters / Tim Wimborne
FIKK IKKE BILLETT 3: Stuperen Tom Daley. Foto: Reuters / Tim Wimborne Vis mer